avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte munca

In cartea de munca se inscriu copiii luati in plasament? Cadrul legal, va rog. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madelaine28 , utilizator 08:32, 16 Decembrie 2009
Decretul nr.92/1976 privind carnetul de munca prevede in clar ce anume se inscrie in carnetul de munca.

Daca vorbiti de plasament sa inteleg ca sunteti asistent maternal?
Daca da, numarul, numele si eventual varsta copiilor luati in plasament ii puteti inscrie intr-un CV, sau intr-un registru de evidenta (sincer, nu stiu cum este organziata activitatea aceasta)
Dar, in nici un caz in carnetul de munca.

Numai in cazul in care ati infiat un copil acesta va fi trecut in carnetul de munca ptr ca este acum copilul dvs si se bucura de toate drepturile ce deriva din aceasta calitate.
Intreb pt ca la noi in unitate se dau tichete cadou pt fiecare copil al angajatilor si nu stiu daca in cazul unui salariat ce are copil in plasament aceasta prevedere din contractul colectiv se aplica. In ccm zice ca se acorda copiilor salariatilor, iar copilul in plasament este considerat a fi al salariatului?
Buna ziua,
oare daca il treceti in intretinere?/ Intreb si eu caci , cred ca asta ar fi solutia sa beneficiati de acele tichete cadou:)
madelaine28 a scris:

In cartea de munca se inscriu copiii luati in plasament? Cadrul legal, va rog. Multumesc!


In carnetul de munca se inscriu datele cu privire la vechimea in munca, vechimea neintrerupta in munca, vechimea neintrerupta in aceeasi unitate, vechimea in functie, meserie sau specialitate, timpul lucrat in locuri de munca cu conditii deosebite, retributia tarifara de incadrare si alte drepturi ce se includ in aceasta, precum si cele privind starea civila, pregatirea scolara si pregatirea profesionala a titularului, recompensele si orice alte situatii care, potrivit dispozitiilor legale, se mentioneaza in carnetul de munca.

Copilul aflat in plasament nu este considerat ca fiind al salariatului, insa potrivit Legii nr. 193 din 17 mai 2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa acordarea acestora se face numai persoanelor incadrate cu c.i.m..
Daca copilul aflat in plasament este trecut in livretul de familie, atunci puteti beneficia de aceste tichete.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrieri in carnetul de munca gabi1974 gabi1974 Daca un angajat este sanctionat cu reducerea salariului pe 3 luni cu 10%, aceasta sanctiune cum se trece in carnetul de munca: "modificat incadrarea" urmand ca ... (vezi toată discuția)
Inscrieri in carnetul de munca gabi1974 gabi1974 [b]Daca un angajat este sanctionat cu reducerea salariului pe 3 luni cu 10%, aceasta sanctiune cum se trece in carnetul de munca: "modificat incadrarea" urmand ... (vezi toată discuția)
Completare dosar personal 17pyd 17pyd Sunt salariat si in urma absolvirii unor cursuri de specialitate in informatica si lb engleza as dori sa mi complet dosarul personal de la resurse umane cu ... (vezi toată discuția)