avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ordonanta plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ordonanta plata

Buna ziua,

In vederea recuperarii unei datorii creditorul (persoana juridica) a solicitat emiterea unei ordonante de plata pentru debitorul -persoana fizica.

Instanta solicita depunerea la dosar a unui extras de ONRC atat pentru persoana juridica cat si pentru persoana fizica.

De la ONRC mi s-a comunicat ca pentru persoanele fizice nu se elibereaza Extras de Registru si doar " Furnizare Informatii"

De la Biroul Relatii cu Publicul al Judecatoriei mi-au spus ca ei nu vad in Rezolutie decat solicitarea de extras ONRC cu privire la creditor ( nu inteleg cum ar putea fi diferit fata de ce am primit noi).


A mai intalnit cineva aceasta solicitare de extras de registru cu privire la debitor?

Care ar fi utilitatea acestui extras cu privire la debitor?

Daca nu este necesar nu ar avea sens sa il solicit.


Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 10:39, 17 Iunie 2020
O fi o eroare materiala, doar persoana juridica este inregistrata la ONRC, persoana fizica urmeaza a fi citata la adresa indicata!
In cazul persoanei juridice, solicitarea se justifica pentru a se verifica sediul, reprezentantul legal, etc.
Daca nu ii cunoasteti adresa, formulati o cerere la DEPAB pentru a o afla, insa banuiec ca o stiti de vreme ce i-ati trimis somatie de plata (faza premergatoare obligatorie in procedura ordonantei de plata).
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Se pare ca a fost o greseala.

Pentru societate, am solicitat extras de registru dar nu apare in extras alta informatie in afara faptului ca societatea este in functiune.

In cererea ONRC se pot solicita extrase de registru privind starea firmei conform Legii 359/2004 (acesta este cel pe care l-am primit eu) sau extrase de registru privind obiectul de activitate actualizat conform HG nr 322/2008 (nu stiu nici daca acesta din urma ar contine informatiile pe care le-ati mentionat)

Eu cred ca nu ajuta acest extras pentru ca nu apare nici obiectul de activitate.

Cum pot afla exact ce vrea instanta sa afle din acest extras?



Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
Iael, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactualizare coduri caen ludmil_servicii ludmil_servicii In formularul de reactualizare nu exista decat reactualizare activitate principala. Pentru cele secundare cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Extras din registrul public corina_claudia corina_claudia Buna ziua, Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspus? Mi s-a pus in vedere sa depun la dosar un extras din registrul public in care este mentionata ... (vezi toată discuția)
Autorizare conf art.15 legea 359/2004 cateldestept cateldestept Am participat la o licitatie, codul CAEN al activitatii care este obiectul licitatiei face parte din activitatile secundare ale societatii noastre. In ... (vezi toată discuția)