avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Reactualizare coduri CAEN
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Reactualizare coduri CAEN

In formularul de reactualizare nu exista decat reactualizare activitate principala. Pentru cele secundare cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: MIHAI DANAILA , Consilier juridic 17:55, 6 Aprilie 2009
Se reactualizeaza automat, cereti doar atat reactualizare conf cod CAEN REV2
Puteti sa solicitati un extras de registru si odata cu noul certificat de inregistrare veti primi si activitatile secundare recodificate, daca nu solictitati extrasul de registru activitatile secundare vor fi recodificate in baza de date de la ORC insa dvs nu le veti primi.
Pentru extrasul de registru trebuie sa platiti o taxa de 30 RON.

Sau dupa ce obtineti certificatul de inregistrare puteti sa solicitati un certificat constatator, in privinta banilor nu iesiti mai ieftin (la urgenta este 45 RON, iar in regim normal 3-4 zile este 30 RON).
pana cand se mai actualizeaza codurile CAEN gratuit?
pana la data de 01.03.2009
Nu exista nici o obligatie legala pentru a recodifica codurile CAEN.
Codurile CAEN reprezinta o simpla codificare statistica europeana a obiectelor de activitate pentru simplificarea categorisirii diferitelor societati comerciale in functie de activitate.
Conform Ordinului de aprobare a noului CAEN si explicatiile vechiului CAEN, aceasta codificare nu influenteaza in nici un fel activitatea unei societati, nu creeaza drepturi noi si nici nu retrage/ingradeste vreun drept existent.

DAR, deoarece multe Institutii lucreaza deja dupa codurile noi (existind programe informatice care nu mai lucreaza cu codurile vechi iar functionarii nu cunosc functiunea juridica a CAEN), se recomanda efectuarea acestei recodificari.

Recodificarea se poate face manual de catre solicitant sau gratuit, automat, la cerere, de catre Registrul Comertului.

Termenul in care Registrul face GRATUIT aceasta recodificare s-a prelungit cu inca un an, pina in 2010.
Desi nu este obligatorie recodificarea, este recomandabil sa o faceti deoarece pot aparea probleme cu autorizatiile, Garda Financiara, diverse licente, etc ... care tin de institutii care lucreaza cu codurile noi, care nici nu stiu codurile vechi si nici nu au cunostinte juridice in domeniul CAEN.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

De azi nu se mai plateste recodificarea..ce facem pt cei care au platit deja????!!1 aleja0821 aleja0821 De azi nu se mai plateste RECODIFICAREA..ce facem pt cei care au platit deja????!! (vezi toată discuția)
Caen-ul neschimbat din 2002 lucrez legal?..sau nu? sam ana sam ana Buna ....la firma unde lucrez angajatorii nu au mai schinbat caen-ul din 2002 eu acum lucrez legal sau ilegal?:D (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate sediu secundar miruna.c miruna.c am de facut recodificare si prelungire valabilitate sediu secundar ca sa depun cele 2 acte aditionale la contractul de comodat trebuie dosar separat de cel pt ... (vezi toată discuția)