avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alienare parentala!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alienare parentala!

As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in parte programul de vizitare si ce tine de informatii cu privire la starea copilului
Vizitele au loc doar cand are ea timp, desi sunt inclusi si bunicii materni (in lipsa mamei), aceasta nu ofera timp la schimb pentru vizitele sau orele de vizita ramase neefectuate
Am creat un document word in care am trecut toate datele de vizitare, daca au avut loc sau nu (Si motivele in situatia in care vizitele nu au fost efectuate), persoanele care m-au insotit si orele intre care au avut loc!
Ca sa fie simplu mergeti la.executor.
Va plati ea executorul si apoi probabil ca se va cuminti.
Daca ea a contactat un executor pentru a primii pensia alimentara prin intermediul lor avand ca scuza faptul ca nu as fi platit deloc eu, dovedind ulterior ca, eram deja la zi cu plata pensiei in momentul in care a facut contractul Pot utiliza si acele documente? poate sa ma oblige sa platesc eu cheltuielile de la dosarul depus de ea? Mentionez ca in urma tuturor probelor fosta sotie a insistat ca pensia sa fie primita prin intermediul Executorului fara a avea un motiv care sa ma incrimineze
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2020
AlexEnder, utilizator
Daca aveti dovezi cu plata la zi trebuie sa faceti contestatie si va plati ea tot, inclusiv avocatul dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu executor va trebuie în prima instanta ci supravegherea programului de legături personale de către Dgaspc.
Faceți o cerere sa va asiste la preluarea copilului și vreme de câteva luni va veni cineva sa fie de fata și sa noteze dacă fosta soție aduce copilul, dacă acesta este pregătit emotional, dacă are bagajele făcute.
Dacă Protecția Copilului observa încălcările menționate de dumneavoastră atunci după câteva preluări nereușite se va sista supravegherea, se va face raport și cu el o sa mergeți la executor sa dați drumul la executare.
As sugera sa va axați pe relația cu copilul în aceasta perioada. Dacă el nu va refuza, e apropiat și vesel când va vede înseamnă că nu e alienat.
Nu începeți măcar pe moment cu executarea. Știu ca e greu însă mai bine în acest moment lăsați de la dumneavoastră pentru ca dacă începe războiul copilul va fi prins la mijloc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
dacă acesta este pregătit emotional,

Care este aparatul de măsură pentru pregătirea emoţională? dar care sunt gesturile şi atitudinile nonverbale cu care influenţează mama copilul ca acesta să nu meargă cu tata? dacă tati are de mers la plimbare 3 ore cu copilul, ce bagaj trebuie să pregătească mama?Ar trebui standardizate poziţiile mamei la sosirea tatălui, gradul zâmbetului, compoziţia bagajului copilului pentru 2 ore, pentru 3...pentru 8 ore de stat cu copilul, sau pentru weekendul de vineri până duminica. Nu de altceva, numai pentru eliminarea acuzaţiei de "alienare parentală" la modă acum.
De la intrarea în vigoare a noului Cod Civil şi Cod de Procedură Civilă, pensia de intreţinere a copilului nu se mai virează direct din salariul părintelui în contul copilului, este la latitudinea părintelui să plătească când vrea, dacă vrea. Soluţia cu executorul este bună, pentru a obliga angajatorul să trimită lunar copilului, odată ce părintele incasează salarul.Acum, puteţi face contestaţie la executare dacă sunteţi la zi, dar dacă la data când mama a cerut executarea silită nu eraţi la zi, aveţi şansa să pierdeţi contestaţia şi să rămâneţi şi cu banii daţi pentru avocat, şi pentru executor.
Dar totuşi, de ce mergeţi la copil însoţit?

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)