avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu Asociatia de Proprietari

In anul 2018, dupa aproape 3 ani de discutii, sedinte de bloc, hartii depuse la Asociatie fara succes i-am dat in judecata pentru reparatii parti comune (terasa blocului)- practic i-mi ploua in casa. Raspunsul lor era mereu acesta: reparatia terasei nu este in interesul tuturor locatarilor....Dupa aproape 2 ani de termene, expertize platite de mine, chemari in judecata a firmei care executat in urma cu 5 ani a terasei, Judecatoria sector 3 s-a pronuntat si mi-a dat castig de cauza. A obligat Asociatia sa faca reparatiile la terasa blocului si plata cheltuielilor de judecata. Numai ca Judecatorul a considerat ca Avocatul angajat de mine a fost platit mult prea mult (eu am platit 3.000 lei) si urmeaza sa recuperez numai 1300 lei si nici cheltuielile cu deplasarile mele din Spania unde sunt rezident de 9 ani pentru lucrarile de reparatii si de conservare repetate. Instanta nu a luat in calcul nici contravaloarea totala a lucrarilor din apartamentul meu, lucrarile fiind executate cu firme de specialitate, pentru care am depus facturi si platit taxa de timbru in instanta. Mentionez ca nu am cerut daune pentru mobilierul si parchetul distrus din cauza infiltratiilor repetate. Mai am cateva zile sa ma hotarasc daca sa fac apel. Mai merita?
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2020
Nevrie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nevrie , utilizator 21:48, 7 Iunie 2020
Atat timp cat dv ati inteles sa probati sumele solicitate respectiv onorariu aparator,instanta ar fi trebuit sa dispuna in sarcina asociatiei de proprietri obligatia achitarii de cheltuieli de judecata
Instanta in baza documentelor din dosar a apararilor partilor a apreciat si a dispus solutie
Cum nu mai aveti ce documente noi sa introduceti,nu se mai justifica eventual demers la instanta superioara
ynocentta, utilizator
Intrebarea era de ce judecatorul mi-a redus onorariul de avocat. Nici un avocat nu a stat de vorba cu mine sub 3000 lei- asta l-am gasit cel mai ieftin. In acest proces, in care singura mea vina este ca locuiesc la ultimul etaj am pierdut in ultimii 5 ani peste 40.000 Euro cu reparatii, schimbari mobilier si imposibilitatea de a inchiria apartamentul. Mentionez ca locuiesc in Piata Alba Iulia deasupta Ing Bank Bucuresti. Si toate astea din cauza unui administrator care nu-si indeplineste sarcinile de serviciu.
Nevrie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii MalinaRuxandra MalinaRuxandra Buna ziua! Locuiesc la etajul 10 al unui bloc cu 11 etaje. Deasupra apartamentului meu, la etajul 11, se află o terasă de aproximativ 25 m² care aparține ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari Nevrie Nevrie Poate aici voi gasi ajutor. In cursul lunii august 2016 am sesizat printr-un email Asociatia de proprietari in speta administratia si presedintele blocului in ... (vezi toată discuția)
Reparatii apartament ultimul etaj StRotaru StRotaru As vrea sa stiu daca proprietarul unui apartament de la ultimul etaj poate pretinde ca asociatia sa plateasca reparatiile la plafonul deteriorat din cauza ... (vezi toată discuția)