avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este o eroare judiciara?, sau un abuz de drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este o eroare judiciara?, sau un abuz de drept

Din martie 2018, eu nu mai locuiesc in *X* Si dupa stabilirea domiciliului in localitatea *Y*, am facut cerere de rezilierea cdontractului pentru servicii de salubritate. Iar in martie 2019 am reușit sa vand apartamentul, Firma de salubritate din localitatea X, m - a facturat tot anul 2019, chiar și m - a somat sa le platesc, serviciile de saubritate, de care eu nu am beneficiat. M - am adresat instanței competente teritorial și material, si cu stupoare in dimineața aceasta am constatat ca instanța mi - a respins cererea ca neintemeiata. Ce cred persoanele pregatite profesional in speța juridica.????
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
o sa aveti si motivarea sentintei, daca vi se pare dupa ce cititi ca nu au dreptate, puteti ataca respectiva hotarare.
In opinia mea, taxa e stabilita la nivel local si se plateste ca un abonament cat aveti in proprietate acel imobil, nu platiti in functie de cantitatea de gunoi.
Am inteles, Dar eu nu mai am nici o farama de proprietate in localitatea X, din 30 martie 2019, ci locuiesc cu fiul meu in alta localitate Y la 600 km. de localitatea Y. Cunosc reglementarile legale in privința; drepturilor si OBLIGAȚIILOR. Ca cetațean al altui Oras(Y), acolo am toate drepturile și OBLIGAȚIILE. Nu pot sa - mi dau seama ce a gandit instanța, sau pe ce s - a sprijinit in pronunțarea unei hotarâri, pe care o consider netemeinica și nelegala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul legal de a formula calea de atac prevăzută de lege după ce o sa primiti motivarea hotărârii de la instanta de fond.Mai mult decat atat nu putem sa va spunem Pana nu cunoaștem argumentele reținute de instanta ,modul în care ati formulat dvs acțiunea,(temeiul juridic invocat),probe administrate etc.Oricum nu este vorba nici de abuz de drept nici de eroare judiciară ci de o soluție care va nemulțumește și care poate fi schimbată în instanta de control judiciar daca bineinteles nu e corecta.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În general, cand o persoana vinde proprietatea trebuie să achite taxele și impozitele locale (inclusiv taxa de salubritate) pentru tot anul in curs.
Începând cu anul următor, acestea vor fi plătite de cumpărător.
Imaginati-va ca este foarte greu să calculeze cineva cât a locuit efectiv fiecare contribuabil, cat a consumat, să împarta impozitul anual pe lunile in care s-a locuit etc.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
raluk0207, utilizator
Toate taxele la bugetul local au fost achitate de subsemnatul, inclusiv impozitul pe anul 2020, au fost achitate in totalitate. Mai mult, la data de 27.03.2018, dupa ce am parasit definitiv Orașul X si mi - am stabilit definitiv domiciliul in Orașul Y, subsemnatul a solicitat REZILIEREA CONTRACTULUI(am documentul cererea motivata pertinent cu nr. de inregistrare prin care am solicitat rezilierea contractului de servicii) cu firma de Salubrizare, insa incepând, cu luna martie 2018 nu am mai fost facturat, dar in anul urmator 2019 incepând cu luna fianuarie am fost facturat luna de luna, si somat sa le platesc un serviciul de care subsemnatul nu a beneficiat. Mai mult aceasta firma a facut și la Primaria orașului Y care m - a notificat ca pentru anul 2020 am de platit o suma xxx, taxa de salubrizare. Nu va suparati. Eu cred ca numai in Romania se poate intampla asa ceva;;;;;

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare radu99wuu radu99wuu Buna ziua. Detin un apartament situat intr-o comuna limitrofa orasului resedinta de judet , de aproximativ 2 ani. Nu am locuit si nici nu locuiesc in acel ... (vezi toată discuția)
Servicii salubritate elero elero Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema. Eu am o proprietate si domiciliu pe raza orasului X si contract de servicii salubritate cu o firma ... (vezi toată discuția)
Taxa de salubrizare abuziva Georgian3 Georgian3 Buna ziua, primaria orasului X a decis ca si cei care detin un teren in orasul X si nu locuiesc in oras sa plateasca o taxa de salubrizare, 30 de lei pe luna. ... (vezi toată discuția)