avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate & de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate & de crestere a copilului

Pentru profesori suplinitori sunt necesare actiuni suplimentare pentru obtinerea acestor concedii ? Colege de-ale mele spuneau ca e obligatoriu sa merg si sa sustin examenul de titularizare chiar daca in aceeasi luna urmeaza sa nasc. Mi se pare aberanta aceasta conditie dar orice se poate intampla in Romania pentru ca legislatia e inca in procesul de reeditare si revalidare in beneficiul cetateanului.

O alta treapta stufoasa e cea a birocratiei, in acest sens va vog sa imi spuneti ce acte si cand ar trebui depuse pentru a putea beneficia de aceste concedii.

Precizez ca lucrez de 3 ani fara intrerupere ca prof. suplinitor cu toate ca am avut note peste 9 la titularizare insa posturile au fost la distanta prea mare.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
m1ha1g, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:22, 15 Decembrie 2009
cu siguranta ca este o aberatie...:stunned: nu are nimic a face una cu alta.Daca ati lucrat in ultimele 12 luni fara intrerupere si vi s-au platit contributiile aferente salariului, aveti dreptul sa beneficiati de toate concediile medicale, pre si post natal si de toate dreprurile banesti (indemnizatia de crestere a copilului si alocatie)
1. Ori ati vorbit cu cineva nepriceput ori a vrut sa va necajeasca.
2. Indiferent ca ati fost suplinitor sau nu, daca ati avut contract individual de munca veti beneficia de concediu de maternitate si de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil coraline coraline Buna ziua!Ma numesc Anna.Sunt profesor suplinitor calificat avand contract de munca determinat pana la 31 august 2011.Am cateva intrebari legate drepturile ... (vezi toată discuția)
Cim catalinag catalinag In momentul de fata sunt in prenatal, urmand sa nasc la inceputul lui aprilie. As vrea sa stiu ce se va intampla cu contractul meu de munca dupa nastere, avand ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate + ccc kinga1marc kinga1marc Buna ziua,as avea si eu o intrebare sunt angajata la o firma si sunt incadrata cu contract de 4 ore dupa cat timp as beneficia de maternitate de paternitate?am ... (vezi toată discuția)