avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - fara bunuri urmaribile
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - fara bunuri urmaribile

Buna ziua, Va contactez in legatura cu un mesaj SMS primit astazi de la un creditor - "In perioada urmatoare, inspectorii desemnati impreuna cu un executor judecatoresc va vor contacta la adresa de domiciliu".

Intrebarea mea este urmatoarea: Acest mesaj nu reprezinta o notificare oficiala de incepere a executarii silite, nu?
De asemenea, eu locuiesc impreuna cu un parinte si nu am nici un bun pe numele meu - parintele este singurul proprietar al casei, masinii etc. Nu inteleg exact care este scopul vizitei executorului, din moment ce nu exista nici un bun pe numele meu, atat mobil cat si imobil - exista riscul ca vreunul dintre bunurile din locuinta sa fie ridicate de acesta in vederea valorificarii, chiar daca nu exista nici o dovada ca acel bun mi-ar apartine sau nu? Mentionez ca sunt salariat si exista si posibilitatea popririi veniturilor, deci chiar sunt foarte panicat referitor la vizita aceasta a executorului, in conditiile in care nu as vrea ca familia mea sa trebuiasca sa plateasca pentru problemele mele si imi doresc sa se recurga la poprirea veniturilor.

Multumesc anticipat!

O zi frumoasa in continuare!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 15:23, 9 Iunie 2020
Le puteti transmite ca proprietarii de drept a bunurilor nu o sa le permita accesul pe proprietate si nu au ce face.
Nu pot vinde/executa allte bunuri in afara ce cele ce apartin datornicului si, unde este cazul, codebitorului/girantului...
Daca va pun poprire pe salariu o puteti contesta in 15 zile de la instituirea ei.
Nu ar strica si o discutie cu un avocat daca promiti poprirea si doriti contestarea ei.
Ce vechime are aceasta datorie?
Datoria este din februarie a.c., iar poprirea nu ar fi o problema. Imi asum greselile si oricat de mult as fi in dezacord cu rata dobanzii si modul in care creditorul a actionat in aceste luni, voi accepta poprirea.

Singura mea dorinta e sa nu risc bunurile din casa ce apartin familiei, intrucat nu am inteles foarte clar ce bunuri pot sa ridice.

Deci asta este cu siguranta o posibilitate legala - adica proprietarul locuintei sa refuze accesul pe proprietate, desi si eu locuiesc aici (domiciliul in acte este acelasi - am fost "primit in spatiu")?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au ce bunuri sa ridice. Oricum, nu e casa dvs, deci nu intra. Este un mesaj trimis probabil de o societate de recuperare. Daca ar fi vorba de o executare silita, nu ati primi SMS de la executor. Sau daca ati primi, s-ar specifica numarul de dosar si alte detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua, Am o problema la care nu mai am solutie. In 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca (nu stiu daca am voie sa postez numele) ... (vezi toată discuția)
Executare banca ancastoica19 ancastoica19 buna ziua tuturor, am si eu o intrebare la care vin cu rugamintea daca puteti sa ma ajutati cu un raspun... Ina anul 2008 m contactat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Rate la banca stancu_sergiu stancu_sergiu in 2008 am facut impreuna cu sotia un credit de nevoi personale la banca pe care l-am platit cam un an, si am renuntat deoarece ca tot s-a marit rata si nu am ... (vezi toată discuția)