avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Însărcinată si concediata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Însărcinată si concediata

Buna ziua. Tocmai m au sunat de la muncă,si mi sa spus că vom fi concediați toți ptr ca,din cauza virusului nu se mai deschide magazinul unde lucrez,acest magazin se află în mall si nu li se da voie sa l deschida. Drept urmare brendul va ieși dupa piața. Acum vreau sa va intreb. Eu sunt însărcinată,ce se poate intampla cu mine ? Ma poate da si pe mine afară? Exista vreo modalitate sa fiu macar dată în somaj? De la munca momentan nu mi au spus ce sa va întâmpla cu mine. Multumesc!
Buna ziua,
Va pot trimite in somaj, din somaj sa beneficiati de concediul maternal ( pre si postnatal, cele 126 de zile) si de acolo de concediul pentru crestere copil-CCC.
Ce vechime aveti in munca?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul a fost anuntat ca sunteti insarcinata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La locul actual de muncă 8 luni dar in ultimii 7 ani am pauza de 2 săptămâni fără contract

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Va pot trimite in somaj, din somaj sa beneficiati de concediul maternal ( pre si postnatal, cele 126 de zile) si de acolo de concediul pentru crestere copil-CCC.
Ce vechime aveti in munca?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da am anunțat din martie am fost in medical pana acum pe data de 10 iunie
Nu contează ca ati anuntat sau nu firma, daca o radiaza si pleaca din tara nu aveti ce face.
O sa primiti, sau ar trebui sa primiti, actele la încetarea contractului si apoi puteti alege sa primiti somaj, apoi concediul maternal ( care suspenda somajul si il puteti relua dupa CCC, daca nu gasiti sa va angajati) si CCC, dupa concediul maternal sau puteti renunța la acestea si depune, dupa nastere si daca aveti 12 luni lucrate, direct actele pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Sarcina si incetarea cim Georgiana D. Georgiana D. Buna ziua!tocmai am aflat ca sunt insarcinata,dar CIM este pe perioada determinata,pana la 01.03.2020.o sa pot beneficia de indemnizatie pt CCC,deoarece am ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatia pentru cresterea copilului seby tf seby tf Buna seara,am si eu o nelamurire cu privire la dosarul pentru indemnizatie,nu stiu exact cum se procedeaza.Eu am beneficiat de somaj din 26decembrie 2009 pana ... (vezi toată discuția)