avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contestare evaluare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contestare evaluare RCA

Am facut un accident fara victime, am intrat intr-o masina parcata, am facut amiabila (acum o saptamana) si am recunoscut vina, iar acum cel pagubit imi spune ca nu ii convine evaluarea casei de asigurari (dauna totala economica) masinii lui si imi cere o suma destul de mare de bani, aprox 1000 EUR sa ii dau sa isi ia alta masina.
Singurul lucru ce nu am facut corect este ca l-am trecut pe tatal meu ca fiind soferul auto pt ca el era inscris ca fiind conducatorul masinii in asigurarea RCA (el era cu mine in momentul producerii accidentului). Eu nu am fost de acord cu asta, dar pagubitul mi-a spus ca daca nu apar eu ca sofer auto in asigurare, nu ii va da banii casa de asigurari si atunci am acceptat si eu si tatal meu ca sa fie totul in regula si pt el.
Intrebarea e: se poate investiga si anula amiabila din cauza asta? Dpdv legal nu are voie sa imi ceara bani, dar poate contesta amiabila dupa aproape 8 zile?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:30, 10 Iunie 2020
n-are nici o legatura cu evaluarea. pagubitul vrea sa foloseasca falsul dvs in declaratie (nu inteleg de ce n-ati declarat corect, ca n-ati fi avut probleme) pentru ca sa mai scoata un ban. de acum, veti sti ca vorba cu facerea de bine e adevarata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Accident auto ușor, păgubitul cu rca expirat: e adevărat că asigurătorul nu-i va plăti despăgubire în acest caz? atomix60 atomix60 Buna ziua, am avut un mic accident (fara victime) cu un alt participant la trafic in parcarea unui magazin, mai exact soferul a dat cu spatele si mi-a rupt ... (vezi toată discuția)
Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)