avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exercitare drept de telemunca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exercitare drept de telemunca

Incepand cu 15 iunie 2020 suntem obligati sa ne reintoarcem la birou, in masura in care decontul transportului nu este oferit pentru evitarea mijloacelor de transport in comun.
Intrebarea mea este: daca natura jobului permite o capacitate de 100% performanta prin telemunca, ca si pana acum, iar exista un risc real de infectare in drum spre/ de la/ sau la locul de munca, care sunt drepturile angajatului in favoarea continuarii activitatilor profesionale din izolare la domiciliu, ca si in prezent?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 10 Iunie 2020
Activitatea de telemuncă se bazează pe acordul de voință al părților și se prevede în mod expres în contractul individual de muncă odată cu încheierea acestuia pentru personalul nou-angajat sau prin act adițional la contractul individual de muncă existent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Covid-19 în firmă, refuz solicitare telemuncă salariată însărcinată iiviorelhinoveanu iiviorelhinoveanu Buna ziua, Sunt insarcinata in 5 luni,in firma in care lucrez au inceput sa fie confirmate cazuri de covid. Angajatorul ne lasa o saptamana acasa , in ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la telemunca Justitie1 Justitie1 Buna ziua, lucrez la birou la o multinationala, activitatea mea profesionala e strict legata de birou, pe calculator. Am dreptul sa solicitez la angajator ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un profesor a refuzat semnarea actului adițional/acord ... Lidia Baroi Lidia Baroi Buna ziua, Un profesor a refuzat semnarea actului adițional/acord privind telemunca, dar desfășoară orele on-line de acasă. Are dreptul acesta? Să ... (vezi toată discuția)