avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Covid-19 în firmă, refuz solicitare telemuncă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Covid-19 în firmă, refuz solicitare telemuncă salariată însărcinată

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 5 luni,in firma in care lucrez au inceput sa fie confirmate cazuri de covid.
Angajatorul ne lasa o saptamana acasa , in telemunca si o saptamana ne cheama la birou.
Am solicitat ca perioada in care stau in telemunca, sa fie mai mare, 2-3 saptamani si una la birou, sa nu fiu foarte expusa , si sa nu am contact cu alti colegi.
A refuzat, desi imi poate verifica activitatea.
Ce drepturi am in aceste conditii si in acest context.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 27 Iulie 2020
Activitatea de telemuncă se bazează pe acordul de voință al părților și se prevede în mod expres în contractul individual de muncă odată cu încheierea acestuia pentru personalul nou-angajat sau prin act adițional la contractul individual de muncă existent.

De asemenea, angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la telemunca Justitie1 Justitie1 Buna ziua, lucrez la birou la o multinationala, activitatea mea profesionala e strict legata de birou, pe calculator. Am dreptul sa solicitez la angajator ... (vezi toată discuția)
Exercitare drept de telemunca avramrebeca avramrebeca Incepand cu 15 iunie 2020 suntem obligati sa ne reintoarcem la birou, in masura in care decontul transportului nu este oferit pentru evitarea mijloacelor de ... (vezi toată discuția)
Contract tele-munca inregistrat in romania pentru lucru de la domiciliu in strainatate CV_user CV_user Buna ziua, As dori sa stiu, in primul rand, daca este posibil un contract de munca de la domiciliu sau tele-munca in IT/informatica, iar angajatul sa ... (vezi toată discuția)