avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cununie civila- viza flotant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cununie civila- viza flotant

Buna ziua,

Doresc sa fac cununia civila la mare, iar pt asta, conform legii, trebuie sa obtin viza de flotant.O pot obtine in Mangalia, iar intrebarea mea este, aceasta viza este valabila doar in orasul Mangalia? Pentru a ma cununa intr-una din comunele de langa Mangalia, ar trebui sa obtin viza pt comuna respectiva? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 09:25, 11 Iunie 2020
Buna ziua,
Viza este valabila pentru localitatea de domiciliu.
Vreti sa va casatoriti in alta va luati de acolo viza.
Viza este valabila pentru localitatea de domiciliu.

Viza este valabilă pentru localitatea de reședință.

Pentru a ma cununa intr-una din comunele de langa Mangalia, ar trebui sa obtin viza pt comuna respectiva?

Da.

Puteți încerca varianta precizată în Codul civil:
Art. 279.
(1) Căsătoria se celebrează de către ofițerul de stare civilă, la sediul primăriei.
(2) Prin excepție, căsătoria se poate celebra, cu aprobarea primarului, de către un ofițer de stare civilă de la o altă primărie decât cea în a cărei rază teritorială domiciliază sau își au reședința viitorii soți, cu obligativitatea înștiințării primăriei de domiciliu sau de reședință a viitorilor soți, în vederea publicării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, m-ar interesa in cazul casatoriei dintre un cetatean ... Amas10 Amas10 Buna ziua, M-ar interesa in cazul casatoriei dintre un cetatean roman si unul strain, daca dosarul se poate depune si cununia civila se poate organiza in ... (vezi toată discuția)
Căsătoria se poate încheia în alta localitate în afara de ... csimion70 csimion70 Căsătoria se poate încheia în alta localitate în afara de cea de domiciliu? (vezi toată discuția)
Casatorie intr-un alt oras decat cel de resedinta nonearfear nonearfear Buna ziua, Atat eu cat si viitorul meu sot ne-am schimbat actele de identitate pe judetul Cluj, insa dorim sa ne casatorim in judetul Mures(in orasul meu ... (vezi toată discuția)