avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sfarsitul mandatului presedintelui
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sfarsitul mandatului presedintelui

Se poate trage concluzia ca sfarsitul mandatului nu echivaleaza cu terminarea responsabilitatiii presedintelui.?Reiese din legea 196/2018 ca presedintele si comitetul raman tinuti a raspunde pana la momentul la care sunt inlocuiti cu alte persoane in aceste functii de conducere ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:58, 11 Iunie 2020
Reiese din legea 196/2018 ca presedintele si comitetul raman tinuti a raspunde pana la momentul la care sunt inlocuiti cu alte persoane in aceste functii de conducere ?

Legiuitorul a dispus reguli generale
Perioada mandatului in care presedintele de asociatie este ales sa exercite atributii in numele asociatiei de proprietari si a membrilor proprietari este hotarata de adunarea generala
Sunt cazuri in care in perioada mandatului apar situatii neprevazute boala,deces
Exista situatii in care atat presedintele de asociatie cat si membrii comitetului executiv prin hotarare judecatoreasca definitiva au interdictia sa mai exercite responsabilitati sau situatia in care presedintele de asociatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, am urmatoarea intrebare catre dvs cu rugamintea ... lidiaddd lidiaddd Buna dimineata, am urmatoarea intrebare catre dvs cu rugamintea de a mi da cateva sfaturi fac parte din comitetul asociatiei de proprietari.Aseara la ... (vezi toată discuția)
Regim juridic presedinte asociatie de proprietari gambette gambette La ce situatie se incadreaza rezolvarea juridica prevazuta in legea 196/2018la art. 56 alin. (2) : \"În caz de încetare a mandatului președintelui ... (vezi toată discuția)
Ședinte asociație proprietari semperfide semperfide buna seara, In cadrul asociatie de proprietari din care fac parte, nu s-au mai tinut sedinte din Decembrie 2019. Desi ii tot comunic presedintelui de ... (vezi toată discuția)