avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Amenda circulatie italia
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Amenda circulatie italia

Buna ziua, am fost in italia cu masina inscrisa in romania (pe numele cuiva din familie) si ieri am primit o instiintare de la o firma (pro kolekt) care imi spume ca am o amenda de viteza (limita 100km/h si eu aveam 117 km/h) de platit din 02/2018. Mentionez ca scrisoarea a ajuns ieri 10/06/2020, adica dupa 2 ani si 4 luni aproape. In plus este doar o instiintare, conversia €/ron deja facuta si suma de platit 543 ron amenda plus penalitati 533 ron. Nu am proces verbal, nu am absolut nimic in afara de poze. Firma respectiva sustine ca lucreaza pentru o firma din italia, multiservizi srl, care este o firma de informatica. Amenzile nu ar trebui eliberate de autoritatile italiene? Nu ar fi trebuit sa mi trimita procesul verbal prin posta? Pe ce baza, ei ca fiema privata, imi cer suma respectiva deja in ron plus penalitatile? Termenul stiu ca este de maxim 360 zile de la data comiterii infractiunii in cazul persoanelor cu domiciliul in UE. Autoritatile italiene ar fi trebuit sa ia legatura cu politia din romania, sa ceara informatii si apoi sa imi trimita ei mie amenda, nu sa plece de la firma privata din italia la firma privata din romania, care mentionez ca este o firma din slovenia si cea din ro este doar o agentie.. Ps am locuit in itlaia 15 ani, parintii mei inca locuiesc acolo. Am stat cu masina respectiva in italia mai mult de 6 luni de la data “amenzii” si am mai fost oprit de catre politie dar nu mi s a spus ca am amenzi neplatite sau altceva.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
CsmR92, utilizator
Cel mai recent răspuns: isabela1th , utilizator 09:30, 25 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut! Ce ati facut pana la urma cu respectiva amenda?
Eu am fost in noiembrie 2017 in Tropea, in februarie 2018 s-a emis un proces verbal de intrare in zona restrictionata de centru (pentru hotel - care nu a transmis pana la urma datele de inmatriculare catre primarie si asa am primit amenda), prin aprilie 2018 am primit procesul verbal prin posta si in iunie, in termen de 60 de zile am achitat 30% din amenda asa cum mi s-a comunicat in procesul verbal. Am transmis si catre adresa de e-mail mentionata de ei un mesaj de lamurire, fara raspuns. Am crezut ca am incheiat toata treaba, dar aparent firma Pro Kolekt mi-a trimis un plic cu amenda de plata, cu data de emitere noiembrie 2022. Momentan adresa este doar una de corespondenta, nu de domiciliu si chiar nu stiu cum sa procedez ca nu am semnat de primire, oricum am gasit-o la adresa abia pe 2 ianuarie 2023. Multumesc pentru raspuns.

Nu am făcut nimic.Nu am răspuns solicitării lor și nu am mai primit nimic
Am inteles. Eu am verificat la banca tranzactia, sa fiu sigura ca s-a procesat. Nu mai detin poze cu detaliile de contului de plata, dar nu cred ca plateam aiurea atunci intr-un cont decat cu detalii clare. Am reverificat si detaliile din procesul verbal primit de mine si cel de la firma recuperatoare si sunt diferite, dar se mentioneaza aceeasi fapta din zi, ora etc. Maine sau vineri cred ca totusi le transmit detaliile de plata din 2018 sa se calmeze totusi.
Buna ziua!

Pana la urma am adunat toate datele dupa acest mesaj si le-am transmis pentru ca aveam plata efectuata, evidentiind ca in procesul lor verbal datele sunt gresite, dar am facut plata conform datelor primite initial. Raspunsul a venit imediat ca vor inainta autoritatilor italiene si sigur se va rezolva deoarece nu este prima data cand primesc procese verbale de plata in mod incorect. Am dat cat mai putine informatii despre mine, doar de pe o adresa de e-mail sa nu ma trezesc cu telefoane abuzive ulterior. Momentan nicio alta veste.

isabela1th a scris:

Am inteles. Eu am verificat la banca tranzactia, sa fiu sigura ca s-a procesat. Nu mai detin poze cu detaliile de contului de plata, dar nu cred ca plateam aiurea atunci intr-un cont decat cu detalii clare. Am reverificat si detaliile din procesul verbal primit de mine si cel de la firma recuperatoare si sunt diferite, dar se mentioneaza aceeasi fapta din zi, ora etc. Maine sau vineri cred ca totusi le transmit detaliile de plata din 2018 sa se calmeze totusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă pentru încălcarea vitezei legale în italia, primită la 7 luni de la comiterea faptei. am șanse de câștig dacă o contest? eadn.ilie eadn.ilie Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)