avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 131 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... CFP
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

CFP

In ce situație se poate refuza CFP la o Primarie? este vorba despre un lucru care nu apartine UAT-ului si sunt nevoit sa fac stampila CFP si pe urma sa platim factura.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 11:58, 29 Iunie 2020
Veți viza doar acele operațiuni/proiecte de operațiuni care respectă întru totul cerințele de legalitate, regularitate și încadrare în limitele creditelor bugetare sau creditelor de angajament aprobate.
Potrivit ordonantei 119/1999 republicata,sectiunea a V-a(regimul refuzului de viza),art 20
Refuzul de viză
(1) Persoana în drept să exercite viza de control financiar preventiv are dreptul și obligația de a refuza viza de control financiar preventiv în toate cazurile în care, în urma verificărilor, apreciază că proiectul de operațiune care face obiectul controlului financiar preventiv nu îndeplinește condițiile de legalitate, regularitate și încadrare în limitele și destinația creditelor bugetare și/sau de angajament, după caz, pentru acordarea vizei de control financiar preventiv.

og.119/1999:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza control financiar preventiv vulpita2012 vulpita2012 Cine acorda in cadrul unei firme viza de control financiar preventiv si care este procedura de acordare a acesteia? (vezi toată discuția)
Constatare + abateri de la regularitate privind cheltuielile efectuate oanaportar oanaportar Va rog mult sa imi spuneti 1. - ce inseamna: - abatere de la regularitate privind cheltuielile efectuate de o institutie publica ? 2. - unde sunt enumerate ... (vezi toată discuția)
Refuz de viza cf preventiv carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua/seara! Daca constat ca o factura nu este emisa in conditiile stabilite unui contract comercial si trebuie sa fac refuz de viza de c.f.p. , care sunt ... (vezi toată discuția)