avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiile șomerului aflat în plată la angajarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiile șomerului aflat în plată la angajarea în câmpul muncii

Sunt șomeră aflată în plată din 4 mai 2020.Din 11 iunie 2020 am semnat contract de munca pe perioadă nedeterminată ,,va rog sa mi spuneți dacă am vreo facilitate că mi am găsit loc de muncă fiind șomer în plată.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 14 Iunie 2020
Nu aveti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti.

C.i.m. pe ce durata este incheiat?
C.i.m. pe ce durata este incheiat?


am semnat contract de munca pe perioadă nedeterminată



intelesesem ca au beneficii somerii care nu sunt in plata.

Șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 lei, neimpozabilă.


Ce beneficii au somerii la angajare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj, potrivit legii, și care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati pentru somerii care se angajeaza bvr bvr Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, care sunt facilitatile de care beneficiaza somerii care isi gasesc un loc de munca in perioada in care sunt in somaj. ... (vezi toată discuția)
Beneficii angajare somera smeagull smeagull Buna ziua, As vrea sa stiu ce beneficii, facilitate etc. exista pentru angajarea unei persoane aflate in somaj, cu varsta de 48 de ani. Persoana este in ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj enedaniel1 enedaniel1 ce conditii trebuie indeplinite ca sa poti beneficia de indemnizatia de 30% din ajutorul de somaj ,daca iti gasesti de munca in perioada cat esti somer in plata (vezi toată discuția)