Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Obligație plată echipament de munca la demisie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Obligație plată echipament de munca la demisie

Bună ziua,
Ma aflu într-o situație neplăcută în sensul că dintr-un motiv întemeiat am fost nevoit să îmi depun demisia.
Functia mea era de controlor poarta. Unul dintre angajați a venit și a însoțit o persoană din afara companiei pentru diverse acțiuni în interiorul firmei iar obligația era sa poarte un halat (acest lucru trebuia făcut de către persoana la care a venit).
Șeful firmei a văzut acest lucru și a venit la mine și mi-a adresat tot felul de vorbe nelalocul lor. Am încercat sa explic situația însă nu se oprea din a ma jigni în gura mare și de fată cu mai multa lume. De altfel, este recunoscut în cadrul companiei pentru astfel de comportament.
Văzând ca nu am cu cine vorbi, mi-am depus demisia.
La angajare, am fost obligat să-mi achiziționez două costume pe care să le port la muncă, plată acestora fiindu-mi decontat de către firma. Menționez că după ce am cumpărat costumele, am semnat pentru primirea acestora.
Acum, la demisie, mă sună de la resurse umane și-mi spune că va trebui să mi se oprească contravaloarea costumelor (undeva la 600 lei}. Eu le-am spus că nu au de ce să-mi oprească acești bani și că le voi returna costumele.
Întrebarea mea este dacă este normal acest lucru, aducând vorba de nu știu ce regulament.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:33, 20 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Firma doreste ca portarul sa arate bine.


Absolut justificat, dar utilizatorul nu spune că le-ar fi purtat și în afara firmei:
(2) Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei poate stabili dispozitii pe baza carora sa se impuna ca lucratorul sa contribuie la costul unui anumit echipament individual de protectie, in situatiile in care utilizarea echipamentului nu este exclusiv pentru locul de munca.

Cred că răspunsul corect depinde de ce detalii va mai da (dacă o va face) seby14. În orice caz, nu au dreptul să-i pretindă prețul întreg.
Dacă nu sunt de acord cu această normă de a suporta costurile privind costumul, (normă care cel mai probabil nu a fost menționată în contract) sau dacă nu sunt condiții de vestiar și vin sau plec îmbrăcat așa , înseamnă că ar trebui să îmi caut altceva de lucru?
Solicitati angajatorului sa va precizeze in scris, baza legala pentru a suporta contravaloarea costumului.
Daca nu sunt conditii de vestiar, puteti sesiza ITM in scris cu nr. de inregistrare/ data.
Nu mai postati la discutii vechi pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze sa citeasca tot ce s-a scris la discutia initiala. Deschideti discutie noua chiar daca exista elemente comune de discutie.

~ final discuție ~