avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Dreptul muncii - desfacere contract muncă din motiv ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Dreptul muncii - desfacere contract muncă din motiv de lipsă serviciu-blocare în străinatate

Bună ziua, unei persoane , angajată in Romania la o multinationala ( de peste 20 de ani ) , care a plecat in luna martie 2020 , fiind în concediu de odihna ,la neamuri în insula Channel Island si a ramas blocata pe insula ( legatura cu UK fiind efectiv oprita ) i se poate desface contractul de munca pe motiv "lipsa serviciu" .Mentionez că a anuntat angajatorul ca nu are cum să se intoarcă si initial i s-a comunicat ca va fi inregistrata in concediu fară plata . Neștiind dacă durata acestui concediu fara plata prin lege este limitata la vreun numar de zile , aș dori să aflu un răspuns la aceasta intrebare . Poate să nu mai fie primită inapoi la locul de munca , acum cand în sfarsit a obtinut o nouă planificare de zbor spre Romania ,( planificare ce speră să nu fie iar anulată) Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
xenia_mn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lavinia Oana , Avocat 11:15, 16 Iunie 2020
A primit vreun raspuns la cererea sa de CFP ?
In principiu nu i se poate desface contractul de munca, fiind o situatie de forta majora lipsa de la locul de munca. Totul depinde insa de dispozitiile contractuale, de regulamentul intern si de CCM eventual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata se poate lua pentru efectuarea altui cim? masayoshi masayoshi In fapt, am discutat cu angajatorul posibilitatea luarii de concediu fara plata pentru efectuarea altui CIM sau lucrul temporar la alta firma, insa nu mi se ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata ContSters155247 ContSters155247 Buna ziua! Lucrez la o companie de stat. As dori sa stiu daca am dreptul la concediu fara plata si care ar fi durata maxima. Daca la nr de zile (30, 60 sau ... (vezi toată discuția)
Modificare zbor wizz air Helena21 Helena21 Buna ziua. În data de 11.03.2018 am cumpărat un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Lisabona, pentru perioada 24.05.2018-29.05.2018. În data de ... (vezi toată discuția)