avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in instanta

Buna ziua,am cumparat un teren in 2010 printr-un contract de mana cu martori si anul trecut cand a iesit titlul de proprietate am aflat ca exista neintelegeri si trebuie facuta succesiune prin instanta ca sa poata iesi dreptul de proprietate pe numele meu.As vrea sa imi explicati daca se poate face acest lucru avand in vedere ca in 2010 am achitat toata suma proprietarului si atunci nu am stiu ca va fi nevoie de succesiune,cum se poate in cadrul procesului in instanta sa iasa titlul de proprietate pe numele meu daca unul din succesori nu este de acord,il va obliga instanta pe cel care mi-a vandut sa ii dea o suma de bani despagubire?(daca imi puteti spune pe scurt care sunt pasii si cat credeti ca poate dura maxim un astfel de proces).Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 14:35, 16 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanțele nu emit titluri de proprietate - adică hâtrtii cu această titulatură- ele dau hotărâri prin care stabilesc o situație sau alta, inclusiv cine e proprietar al unui bun.
Înțeleg că cineva care se considera proprietar în 2010 v-a vândut și a încasat prețul, între timp a murit, abia acum s-a obținut TP și moștenitorii nu recunosc această vânzare?
Dacă da, va trebui să vă judecați cu ei toți și să solicitați ca instanța să emită un act care să țină loc de act autentic (contract de vânzare-cumpărare). Această sugestie, însă, este una generală, pentru că nu știm ce scrie în actul de mână și până când trebuia perfectată vânzarea, de exemplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Teren care are la baza un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta de proprietate, fara titlu de proprietate coppermine coppermine Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului ... (vezi toată discuția)