avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Distanta constructii-prescriptie actiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Distanta constructii-prescriptie actiune

Buna ziua. Exista o perioada de timp limita (fara a interveni prescriptia dreptului la actiune) de la edificarea unei constructii care violeza art. 611, 612 si 615 Cod Civ. pentru a solicita in justitie respectarea prevederilor respective?
Mai exact, imobil vecin construit pe razor, cu streasina casei si panta acoperisului pe fondul vecin in anul 2007 cu autorizatie emisa in anul 2015 (cu incalcarea normelor legale, cred eu).
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2020
raducris77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 20:10, 20 Iunie 2020
Sesizați Primaria, solicitați demolarea și retragerea conform prevederilor Codului Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai ... Adrian198610 Adrian198610 As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai înaltă decât o magazie de vara sunt case săsești toată apa cade pe acoperișul meu apoi ... (vezi toată discuția)
Picatura stresinii- obligatie de a face-drept de servitute prin prescpritia de 30 ani mormelvio mormelvio Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea invocarii unei exceptii cu privire la uzucapiunea dreptului real dedus judecatii, intrucat aceasta ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate constructie, acord vecin galescustefan galescustefan In 2005 am construit mai mult decat era in autorizatia de construire. In 2015 am inaltat coama fara autorizatie, reclamatii, amenda, primaria ma dat in ... (vezi toată discuția)