avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in legalitate constructie, acord vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in legalitate constructie, acord vecin

In 2005 am construit mai mult decat era in autorizatia de construire. In 2015 am inaltat coama fara autorizatie, reclamatii, amenda, primaria ma dat in judecata pentru intrare in legalitate sau demolare. Acum trebuie acordul vecinilor pentru constructia pe limita de proprietate, acesta refuza sa mearga la notar si trebuie chemat in instanta. Ma intereseaza care este pretul redactarii si cat al sustinerii?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:36, 3 Februarie 2016
Nu este neaparat obligat sa va dea acest acord. Onorariul avocatului poate diferi in functie de zona in care locuiti.
Este obligatoriu obținerea acordului vecinilor în cazul construirii la limita de proprietate.Această obligație derivă din prev. art/ 612-615 cod civil de la 1864, care sunt și în prezent Este vorba despre vederea asupra propr. vecinului și despre streașina casei. Pe de altă parte, Regulamentul de urbanism prevede distanța dintre construcții și hotar de minimul 3 m(însorirea) sau 1/2 din înălțimea casei celei mai mari.
Nu este un abuz de drept al vecinilor(pt. ca aceștia să piardă acțiunea) ci este aplicare unor regulamente. de urbanism și respectarea rel. de vecinătate.
Doar în cazul în care ar fi intervenit uzucapiunea serv. de vedere - de 30 ani, atunci nu ar mai trebui acordul vecinilor(ceeace evident că nu este)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta cu un etaj- distanta legala dintre cladire si gardul vecinului? pomohaci555 pomohaci555 Care este distanta legala dintre constuctia cu un etaj si gardul unui vecin???Multumesc. (vezi toată discuția)
Distanta constructii-prescriptie actiune raducris77 raducris77 Buna ziua. Exista o perioada de timp limita (fara a interveni prescriptia dreptului la actiune) de la edificarea unei constructii care violeza art. 611, 612 si ... (vezi toată discuția)
spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)