avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere verbala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere verbala

Buna ziua,
Am o situatie neplacuta la locul de munca.
Sunt inginer alimentar in cadrul unei companii private din Cluj Napoca.
Dupa 2 luni de somaj, am fost chemat din nou la munca in data de 09.06.2020. Mi-am reluat atributiile postului ca si pana acum fara nici o problema. Miercuri 10.06.2020 am decis sa urc pana la birul de Hr sa intreb informativ daca de acum imi reiau munca normal. Am inregistrare audio cu cele vorbite cu doamna de la HR. HR mi-a spus ca as ajuta foarte mult compania daca mi-as cauta de munca pentru ca nivelul de munca este scazut si ca sunt niste persoane pe o lista cu rosu de care trebuie sa se gandeasca daca mai sunt necesari sau nu, iar pana la finalul saptamanii voi fi contactat cu toate informatiile dorite.
Vineri 12.06.2020 in jurul orei 12:00, lucrand pe laptopu de servici constat faptul ca toate conturile mi-au fost blocate(mail intern de servici, cont de sistem, pana si lapopul de sevici). Am fost chemat de catre HR la discutii. In discutii mi s-a spus faptul ca patronul companiei a decis sa ma concedieze, mi-a inchis toate conturile si urmeaza sa parasesc incinta fabricii in 20 minute. Am dus laptopul it-istului care se ocupa si am primit hartie de predare a laptopului.
Luni 15.06.2020 am fost chemat la munca pentru discutii sa mi se spuna faptul ca nu sunt concediat si ca urmeaza sa fiu pus din nou pe somaj tehnic. Am trimis un mail cu cele intamplate mai sus sa am dovada scrisa pentru ca nu am avut nimic doveditor cu cele intamplate, pentru ca au fost doar convorbiri orale,(am mail trimis la hr) sa primesc in scris decizia firmei, somaj tehnic sau concediere. Nu am primit raspuns pe mail. Am scris mesaj pe whattsapp doamnei de la hr ca de acum vreau tot ce se vorbeste si se decide sa fie in scris. Marti 16.06.2020 am primit telefon de la Hr sa ma prezint azi 17.06.2020 la biruri sa imi semnez deciza de somaj tehnic iar dupa finalizarea somajului tehnic voi relua activitatea normal.
Ma ajutati va rog in situatia asta, am fost dat afara iar dupa un mail scris sa am dovada clara scrisa cu cele intamplate, nu mi se raspunde la mail si mi se spune telefonic ca muncesc din nou. Mentionez faptul ca nu am avut niciodata vreo abatere scrisa cum ca nu imi fac treaba cum trebuie.
Astazi trebuie sa ma prezint la munca pentru semnarea unor documente de somaj tehnic.

Cum pot sa ma protejez impotiva unei concedieri auzive sau a unei incercari din partea firmei de a ma forta sa-mi dau demisia?
Mentionez faptul ca am convorbiri audio din sedina sustinuta 15.06.2020 spunandu-mi ca defapt nu sunt concediat, doar a avut patroul o zi proasta si ca o sa fiu pus din nou pe somaj tehnic. Am mail scris catre hr in care nu mi s-a raspuns nimic si convorbire whattsap.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 17 Iunie 2020
Buna ziua,
Mergeti la firma si vedeti ce hartii semnati, sa nu fie vreuna pe care sa scrie demisie.
Legat de concediere... va pot concedia daca asta doresc, au cateva parghii de a face asta si nu i puteti impiedica sa o faca.
Dar puteti contesta decizia de concediere, daca aveti motive, in instanta si aceasta o sa decida...
Pana atunci... mergeti la serviciu si fiti atent ce hartii semnati.
Ori concediere ori trimitere in somaj tehnic, explicati-ne exact situatia.
M-a dat verbal afară, am scris mail să am dovada, nu a răspuns nimeni la mail, și acum sunt in șomaj tehnic și reiau munca dupa somaj ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.
Cornel Vasile a scris:

Ori concediere ori trimitere in somaj tehnic, explicati-ne exact situatia.

Daca sunteti in "somaj tehnic" nu sunteti concediat .....aveti c.i.m. suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine primeste indemnizatia de șomaj tehnic si cine nu ? pe ce criterii se face aceasta selectie ? TzapInferno TzapInferno Buna dimineata tuturor ! As vrea inca de la inceput sa multumesc anticipat oricui va citi si raspunde in cadrul acestui topic, apreciez sincer. Desi ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns urgent...incetare cim nionut1976 nionut1976 Va salut. Scriu acest subiect ptr a primi cateva lamuriri cu privire la pasii facuti de mine pentru a obtine incetarea CIM cu acordul partilor. Pot incepe cu ... (vezi toată discuția)
Ccc si dreptul muncii AE12 AE12 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica care se afla in concediu de risc maternal de 3 luni iar peste cateva zile voi intra in prenatal. Slava Domnului am depasit ... (vezi toată discuția)