avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel facut de firma de asigurari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel facut de firma de asigurari

Buna ziua,

firma de asigurari la care avea RCA soferul ce mi-a omorat tatal a facut apel la solutia data in prima instanta.
Spuneti-mi va rog daca noi nu mai avem avocat care sa ne reprezinte ne trebuie neaparat unul sau ne putem reprezenta singuri? Fratele e in SUA si fostul avocat m-a sunat sa-mi zica ca a primit citatie pe numele fratelui meu, dar mama mi-a zis ca ea a primit acasa citatie pentru toti 3 (ea, eu si fratele). Cum trebuie sa procedam? Putem sa ne prezentam fara a avea un avocat?
In citatia primita scrie asa:
"Partea citata are dreptul la un avocat. Asistenta juridica este asigurata atunci cand cel putin unul din avocatul partii citate este prezent. In cazurile prevazute de art. 90 si 93 alin. 4 din legea 135/2010 privind Codul de Procedura penala, apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu-si alege un avocat care sa se prezinte la termenul fixat i se va desemna un aparator din oficiu".

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Simonne_ , utilizator 17:55, 17 Iunie 2020
Ma lamureste cineva, va rog? Nu mi-e clara fraza: "Asistenta juridica este asigurata atunci cand cel putin unul din avocatul partii citate este prezent." - fraza postata in ultimul aliniat din postarea initiala.
Nu mi-e clar totusi - e obligatoriu sau nu sa avem avocat? Noi am prefera sa ne reprezentam singuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta juridica a partii vatamate in procesul penal smari smari Buna seara! pe scurt, nelamurirea mea este urmatoarea: ulterior unei plangeri penale ( eu victima) , se ajunge in camera preliminara. Desi , am primit ... (vezi toată discuția)
Declaratie parte vatamata lucanumh lucanumh ca utilizator nou salut pe toata lumea! as dori cateva precizari vis-a-vis de partea vatamata in cursul urmaririi penale. intrebarea mea ar fi daca organele de ... (vezi toată discuția)
Posibila reclamatie organ de cercetare penala pentru citare neintemeiata si repetata, deci abuziva eusaisapte eusaisapte am fost citat repetat la intervale scurte de timp de organul de cercetare penala, dupa ce la prima audiere am facut o cerere de amanare motivata de cererea ... (vezi toată discuția)