avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile de uzufruct

Buná ziua!
In calitate de uzufructuar viager al unui apartament vándut fiului meu am dreptul sa iau in spatiu o terta persoana?Contractul de comodat intre mine,in calitate de uzufructuar si terta persoana care ar urma sa intre in spatiu(flotant) constituie un act in baza cáruia pot sa fac in fata unui notar sau in fata politistului de ordine publica din raza sectorului unde se afla imobilul pt a face Declaratia de primire in spatiu este admis ca act?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 08:40, 18 Iunie 2020
Proprietarul poate face contract de comodat iar dvs trebuie sa dati o declaratie ca sunteti de acord.
Daca este vorba de un flotant, nu aveti nevoie de contract de comodat, La evidenta populatiei, proprietarul si dvs impreuna cu persoana pe care doriti sa o luati in spatiu I se va elibera doar o adeverinta provizorie pe un an.
Multumesc.;stiam ca eu ca uzufructuar avánd drept de folosinta,am si dreptul de a inlocui proprietarul in orice altceva decat vanzarea .Contractul de comodat ar fi tinut loc contractului de inchiriere(care presupune obtinerea unui venit),la care am dreptul fara prezenta sau acordul proprietarului.
stiam ca eu ca uzufructuar avánd drept de folosinta,am si dreptul de a inlocui proprietarul in orice altceva decat vanzarea

Știți bine.

In calitate de uzufructuar viager al unui apartament vándut fiului meu am dreptul sa iau in spatiu o terta persoana?

Da.

Contractul de comodat intre mine,in calitate de uzufructuar si terta persoana care ar urma sa intre in spatiu(flotant) constituie un act in baza cáruia pot sa fac in fata unui notar sau in fata politistului de ordine publica din raza sectorului unde se afla imobilul pt a face Declaratia de primire in spatiu este admis ca act?

Contractul de comodat nu vă este necesar la Evidență când veți însoți persoana pe care vreți s-o primiți în spațiu. Vă trebuie doar contractul care arată că sunteți uzufructuarul imobilului și cartea dvs. de identitate, ambele în original și copie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicarea uzufructului viager in obtinerea vizei de flotant Madalina1122 Madalina1122 Doresc sa obtin viza de flotant prin prezentarea la ghiseul de evidenta a populatiei cu proprietarul imobilului. Acesta sustine ca este necesara si prezenta ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate si uzufructul viager Ivan Mihaela Ivan Mihaela In anul 2002 am facut un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere a unei matusi (uzufruct viager). Luna aceasta fata mea trebuie sa isi faca ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)