avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Actul de intabulare atacabil?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Actul de intabulare atacabil?

Vreau sa cumpăr un teren la tara. Terenul este intabulat si cadastrat.
O persoană din sat pretinde că are o parte din acest teren, pe baza unui certificat de moștenitor, prin care nu se identifică in mod cert un anumit teren.
Persoana poate ataca actul meu de proprietate(daca cumpar terenul)?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
Mihai Munteanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 23:17, 17 Iunie 2020
O intabulare daca nu s-a facut corect se poate anula, da. Am intalnit si eu o faza cand proprietarul a ``ascuns`` certificatul de mostenitor ca sa nu il treaca pe o matusa proprietara. A se nota in astfel de cazuri ca conform regulamentului proprietarul are obligatia de a prezenta actele persoanei autorizate care intocmeste documentatia cadastrala de intabulare, iar persoana autorizata este obligata de a face intabularea conform actelor prezentate de proprietar.
Eu as zice sa cercetati un pic problema, iar daca acel om din sat nu are nimic de ascuns sa va arate acel certificat de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe numele cui se întocmește documentația cadastrală? Alexandreevici Alexandreevici Pe numele cui se întocmește documentația cadastrală? O bunică, văduvă, fără copii a decedat și a lăsat un testament la două persoane ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren din succesiunea pe bunicii de pe tata care traieste, mama si sora traiesc si ele nuc23 nuc23 Cumparare teren din Succesiunea pe bunicii mei, tata, mama, sora traiesc Am imputernicire sa-l reprezint pe tata la dezbaterea succesiunii si partajul ... (vezi toată discuția)
Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)