avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratiile fiscale anuale – Formularul 101 ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratiile fiscale anuale – Formularul 101 – vor fi certificate obligatoriu?

Declaratiile fiscale anuale – Formularul 101 – vor trebuie certificate obligatoriu, de la 1 ianuarie 2010, de catre un consultant fiscal, conform Codului de procedura fiscala valabil pentru anul viitor.
Acestia sunt foarte putini. Doar 3.400 activi la nivelul intregii tari. Astfel, un consultant ar trebui sa “rezolve”, in medie, 235 de firme. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 20:13, 3 Februarie 2010
Cat timp o lege este in vigoare la momentul actual - este valabila . Ce va fi pana in data de 25 februarie e cale lunga. Dar mai tb retinut un aspect important din partea guvernantilor , va aduce venituri la bugetul statului care are nevoie de acesti bani. ce va fi vom vedea .
A fost anul cu cele mai multe aberatii, nu stim la ce sa ne mai asteptam
Ce s-a mai hotarat in legatura cu cele de mai sus ? Se stie cat vor fi tarifele impuse de CECAR ?

Multumesc.
Consultantii fiscali nu "tin" de CECCAR.
Consultantii fiscali isi elaboreaza singuri normele de certificare (ar trebui totusi centralizate si constituite uniform), sunt suficienti pentru certificarea Declaratiilor tuturor firmelor (trebuie sa avem in vedere si faptul ca termenele de depunere a acestor declaratii nu sunt aceleasi si, astfel, se pot esalona in timp), iar costurile certificarii nu sunt mari existand si beneficiul ca se vor regla o serie de erori si interpretari gresite ale angajatilor firmelor in domeniul fiscal.
O intrebare: nu credeti ca o serie de acte procedurale judiciare sunt lovite de nulitate deoarece expertizele judiciare fiscale au fost efectuate dar nu de consultanti fiscali autorizati (cum prevede legea), ci de experti contabili, inclusiv prin procedeul/eroarea de a incadra expertize judiciare fiscale in categoria expertizelor judiciare contabile?

Alte discuții în legătură

Certificare declaratii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Dragi colegi ce parere aveti? 2014-02-22 | Comunicat de presă-Ministerul de Finante \\"Începând cu data de 1 ianuarie 2014, ca urmare a încetarii ... (vezi toată discuția)
Expert contabil-drept intocmire expertiza contabila extrajudiciara ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Rog colegii mai experimentati daca pot sa ma lamureasca si pe mine in legatura cu un aspect: sunt expert contabil liber profesionist si as vrea ... (vezi toată discuția)
Certificare bilant Bogdan Frunza Bogdan Frunza buna ziua! unde gasesc temeiul legal pentru certificare bilantului de catre un membru ceccar? va multumesc frumos! (vezi toată discuția)