avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Certificare bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Certificare bilant

buna ziua!
unde gasesc temeiul legal pentru certificare bilantului de catre un membru ceccar?
va multumesc frumos!
Legea nr. 82/1991, legea contabilitatii, republicata 2008, versiune integrala. Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 454 din 18/06/2008.
multumesc frumos!
dar nu am gasit acolo unde , mai exact.
adica ma intereseaza urmatorul lucru: toate societatile (srl-urile mici, included) trebuie sa aiba bilantul certificat de un expert contabil?
mercic!
Vezi legea
ART. 29
Bilanturile contabile sint supuse verificarii si certificarii de catre cenzori, contabili autorizati sau experti contabili, dupa caz, in conditiile stabilite de Ministerul Economiei si Finantelor.

[ link extern ]


Art. 29. - (1) Situaţiile financiare anuale vor fi însoţite de raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz, şi de propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile.
(2) O societate-mamă trebuie să întocmească atât situaţii financiare anuale pentru propria activitate, cât şi situaţii financiare anuale consolidate, în condiţiile prevăzute de reglementările contabile aplicabile.
__________
Articolul a fost modificat prin art. I pct. 13 din Legea nr. 259/2007.

SI NICI OG 65/1994, REP IN 2008 NU SPECIFICA CUM CA CERTIFICAREA BILANTURILOR E OBLIGATORIE.

Alte discuții în legătură

Semnaturi autorizate pt bilanturile la decembrie 2009 Goanga Goanga Va rog sa-mi dati mai multe informatii din tara privind urm. problema : sunt PFA contabil autorizat, membru al CECCAR cu cotizatia la zi. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)
Meseria de contabil = discriminare?! CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL Buna ziua, As vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: As vreau sa stiu daca ma pot ocupa pe firma mea pur si simplu de contabilitate si pregatire ... (vezi toată discuția)
Pfa contabilitate pentru societati comerciale cu cifra de afaceri mai mica de 35000 euro A n d y A n d y Buna ziua, un PFA cu cod caen de contabilitate, care nu este membru CECCAR, prin contract poate tine contabilitatea si sema situatiile financiare pentru ... (vezi toată discuția)