avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier

Buna ziua! In urma cu cateva zile am avut un accident de masina provocat de un cetatean care nu mi a acordat prioritate de trecere provocandu-mi avarii importante la masina. Cetateanul respectiv nu avea RCA si insista sa nu chem politia ca sa facem intelegere amiabila.Eu i am spus ca am chemat deja politia si a zis ca nu i problema ca rezolva el, ca are relatii . Apoi i am zis ca am sunat la 112 si a zis ca rezolva oriunde chiar si acolo. Cand a vazut ca nu am fost de acord a inceput sa ma ameninte si imi spunea ca eu nu stiu cine e el..Agentul i a dat in jur de 400 lei amenda si i a retinut permisul apoi am mers la servis cu el pt constatarea defectiunilor. Acel cetatean a aratat ceva la politisti (un carnet sau insigna) si apoi au spus ca au inteles.., privilegiindu-l. Mentionez ca mie nu mi au dat procesul verbal sa l citesc dupa ce l au intocmit, si nici nu mi a dat o copie macar, dupa ce l am semnat. Am incercat sa i l cer politistului la cateva zile dupa accident si ma trimitea sa l iau de la persoana care a facut accidentul..apoi am insistat ca nu pot face asta pt ca acesta m a amenintat si ma tot amana spunand ca ori nu lucreaza ..ori alte motive, tragand de timp ca sa iau masina din servis sa semnez ..si sa nu mai intru in posesia acestuia.
Cel care a facut accidentul a spuspana la urma ca va coopera, dar m a jignit si amenintat tot timpul spunand ca nu i convine servisul unde l am dus ca el vrea in localitatea lui, unde vrea el, sa repar masina mea. A dat jumatate din bani, dar in scurt timp trebuie sa scot masina de la reparatie si nu vrea sa achite niste defectiuni pe care el considera ca poate cadea la pace cu mine, desi eu i am spus clar ca nu iau masina acasa cu avarii de nici un fel, facute de dansul. Ce ma sfatuiti sa fac? Pot lua masina acasa fara acele accesorii schimbate facand act de mana ca mi le va pune ulterior? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Andreea3210, utilizator

Alte discuții în legătură

Expertiza Andreea3210 Andreea3210 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: In urma cu cateva zile conduceam autovehicolulproprietate personala cu viteza sub limita legala deoarece eram ... (vezi toată discuția)
Posibil abuz politie Andreiparvu Andreiparvu Buna seara! Va rog daca se poate sa fiu lamurit si ajutat intr-o problema:Anul trecut am imprumutat masina unui prieten la rugamintea acestuia.Acesta,insotit ... (vezi toată discuția)
Martor accident Xenia Befu Xenia Befu Vreau sa știu ce se întâmplă cu un martor într-un dosar penal,in care nu am fost la locul accidentului.I-am dat masina unei cunoștințe, știind că are ... (vezi toată discuția)