avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Profit reinvestit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Profit reinvestit

Dorim sa cumparam un utilaj, si am citit despre scutirea impozitului pe
profitul reinvestiti, dar nu am inteles legat de rezerva care se constituie din facilitati fiscale.Despre ce rezerva este vorba?
'' La sfarsitul anului contribuabilul nu va putea distribui pe dividende intregul profit realizat, acesta fiind obligat sa constituie o rezerva din facilitati fiscale in valoare de 7.000 lei, adica valoarea dedusa la calculul impozitului pe profit. ''
Va rog sa ma luminati. Multumesc
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 22:02, 27 Decembrie 2009
unde scrie , va rog , ceea ce ati citat Dvs ?
Legea 329/05.11.09, art.32
Iar citatul l-am luat dintrun articol publicat in 16.11.09 ''Cum se aplica scutirea de impozit a profitului reinvestit? '' avocatnet
Adica se face nota 117 = 1068 cu valoarea reducerii de impozit (pt a nu repartiza la dividende). Fiind aceasta reducere de impozit se obtine o majorare de profit net. Scopul este ca aceasta facilitate sa nu duca la cresterea dividendelor, ci sa ramina la dispozitia unitatii. Nota se face anul viitor dupa aprobarea bilantului.
Amortizarea utilajului pt care ati beneficiat de facilitate fiscala nu mai este cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe profit din perioadele viitoare pe toata durata de viata a acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
t.simona, utilizator
Multumesc, as dori si alte pareri

Alte discuții în legătură

Dividende BICOS BICOS Pot repartiza acum, la iulie 2012, pe dividende ,o suma din rezerve?profitul anului 2011 l-am repartizat pe rezerve.Va rog , daca se poate sa-mi spuneti care ... (vezi toată discuția)
Anularea rezervelor constituite si repartizare profit pe destinatia dividende. nica.sanda nica.sanda Buna ziua, In anul 2014 unitatea a beneficiat de scutirea impozitului pe profitul investit in echipament tehnologic, Suma folosita a fost repartizata pe contul ... (vezi toată discuția)
Profit reinvestit - trimestru mariana.tucunel mariana.tucunel Buna ziua, Punem in funcțiune utilaje noi (200.0000 care se încadrează la regulile privind profitul reinvestit. la constituirea rezervei 129=1068, ... (vezi toată discuția)