avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Profit reinvestit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Profit reinvestit

Dorim sa cumparam un utilaj, si am citit despre scutirea impozitului pe
profitul reinvestiti, dar nu am inteles legat de rezerva care se constituie din facilitati fiscale.Despre ce rezerva este vorba?
'' La sfarsitul anului contribuabilul nu va putea distribui pe dividende intregul profit realizat, acesta fiind obligat sa constituie o rezerva din facilitati fiscale in valoare de 7.000 lei, adica valoarea dedusa la calculul impozitului pe profit. ''
Va rog sa ma luminati. Multumesc
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 22:02, 27 Decembrie 2009
Legea cu pricina spune asa:
"suma profitului pentru care s-a beneficiat de scutirea de impozit pe profit va fi repartizata cu prioritate pentru constituirea rezervelor "

Ceea ce inseamna ca dupa inchiderea anului, partea de profit consumata pentru investitie se va repartiza in fond de rezerva "cu prioritate", adica inaintea altor repartizari. Numai ce ramane din profitul net dupa acesta repartizare va avea destinatiile dispuse de AGA.
Daca incercati sa faceti o corelatie intre articolele de lege enuntate mai sus cu proiectul de modificare al normele metodologice privind codul fiscal coroborat cu mentinerea impozitului forfetar se poate ajunge la ........................ mai bine nu aplicati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende BICOS BICOS Pot repartiza acum, la iulie 2012, pe dividende ,o suma din rezerve?profitul anului 2011 l-am repartizat pe rezerve.Va rog , daca se poate sa-mi spuneti care ... (vezi toată discuția)
Anularea rezervelor constituite si repartizare profit pe destinatia dividende. nica.sanda nica.sanda Buna ziua, In anul 2014 unitatea a beneficiat de scutirea impozitului pe profitul investit in echipament tehnologic, Suma folosita a fost repartizata pe contul ... (vezi toată discuția)
Profit reinvestit - trimestru mariana.tucunel mariana.tucunel Buna ziua, Punem in funcțiune utilaje noi (200.0000 care se încadrează la regulile privind profitul reinvestit. la constituirea rezervei 129=1068, ... (vezi toată discuția)