avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Spargere locuinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Spargere locuinta

Buna ziua. Sunt presedinte de bloc. Din anul 2017, luna martie mai exact, in blocul unde locuiesc s-a spart un imobil si infractorii s-au mutat acolo. De proprietar nu am mai stiu de mai bine de 10 ani, el fiind mutat in alt judet. Pontul l-au primit de la un vecin care il cunoaste pe proprietar si stia ca nu mai vine pe acasa. Am facut n sesizari la politie, insa, cand au venit in control, infractorii aveau un contract de inchiriere scris de mana pe care se afla scris si CNP-UL proprietarului. Au gasit probabil in imobil scris pe undeva. Am cautat proprietarul de am innebunit. L-am gasit pana la urma. Acesta a venit si a facut plangere la politie precum ca i s-a spart locuinta dar politia a zis sa-i dea pe infractori in judecata ca fara mandat de evacuare nu poate. Nu inteleg cum e pisibil asa ceva!! Omul cu locuinta lui nu poate intra in ea!! Au adunat in jur de 7000 lei datorii la administratie ( stau 5 persoane in imobil, pisica, catei...), fura curent de pe casa scarii, si aici alte plangeri si la EON, POLITIE, ADMINISTRATIE, dar nu ii pot face nimic....Nu exista o cale mai simpla de a-i scoate din casa??? Va multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate face o cerere de evacuare in regim de urgenta la Judecatoria din circumscriptia imobilului respectiv. De regula termenele sunt scurte si daca cererea este facuta complet intr-o saptamana se poate pronunta instanta.

- Editat de admin: Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează când vreți să publicați un nou mesaj. Se încarcă inutil topicul și se citește greu. Mulțumesc. -
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator
Multumesc frumos! O sa indrum proprietarul sa faca demersurile mentionate!
Si ca tot omul dupa lungi meditari mai am o intrebare... Infractorii care au spart locuinta si au stat fara drept in imobil, nu patesc nimic? Cu plangerea facuta la politie nu s-a rezolvat nimic.... Va multumesc tuturor pentru rabdarea de a ma lamuri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să aveți răbdare căci o urmărire penală nu se poate finaliza într-o lună sau două , trebuie audiate persoane, trebuie analizate toate aspectele în privința inculpării acestora. Primordial este evacuarea lor din imobilul respectiv.

MihaAgape a scris:

Si ca tot omul dupa lungi meditari mai am o intrebare... Infractorii care au spart locuinta si au stat fara drept in imobil, nu patesc nimic? Cu plangerea facuta la politie nu s-a rezolvat nimic.... Va multumesc tuturor pentru rabdarea de a ma lamuri!

Multumesc frumos de raspuns. Inseamna ca acea plangere de la politie o sa-si urmeze cursul pana la urma...

Alte discuții în legătură

Evacuare persoana cu mutatie de catre unul dintre proprietari alexusbr alexusbr Buna ziua. Va rog sa sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie: Sunt proprietar impreuna cu inca 2 frati ai unui imobil dobandit prin mostenire. Nu am iesit ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti [b]daca proprietarul unui imobil isi evacueaza fosta nora (divortata de 2 luni si jumatate) este pasibil de vre-o pedeapsa? ... (vezi toată discuția)
Evacuare cu probleme (fals,violare de domiciliu, tulburare, incalcare hot jud, etc) crystyanfelciuc crystyanfelciuc In 2003 am cumparat la licitatie prin birou executor jud. o locuinta pentru care pentru a evacua tertii (copii proprietarei, concubin,etc) si proprietara din ... (vezi toată discuția)