avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnatura digitala calificata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnatura digitala calificata

Buna ziua,
Am avut neplacerea ca ONRC sa ceara pentru prelungirea unui sediu social, semnatura digitala a administratorului si nu a unui imputernicit.

Intrebare: Sa fac semnatura digitala persoana fizica, respectiv administrator, sau semnatura digitala firma?
Am vazut ca de exemplu CNAS accepta o semnatura digitala pe CUI.
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 19:17, 23 Iunie 2020
Buna ziua,

Puteti depune cu procura notariala, in calitate de salariat sau in baza contractului de prestari servicii cu firma de expertiza contabila.

17 iunie 2020

Persoanele care au calitatea de expert contabil și contabil autorizat vor putea proceda la transmiterea, în principal, prin mijloace electronice, a cererilor de înregistrare în registrul comerțului și a documentelor aferente, doar pentru profesioniștii înregistrați în registrul comerțului, în baza împuternicirilor sub semnătură privată, emise de reprezentanții profesioniștilor și acordate în conformitate cu contractul de prestări servicii de contabilitate.

Cererile transmise prin mijloace electronice vor avea încorporată, ataşată sau logic asociată semnătura electronică emisă în condițiile Legii nr.455/2001 privind semnătura electronică, cu modificările şi completările ulterioare.

Precizăm faptul că împuternicirea va cuprinde numărul și data de înregistrare a contractului de prestări servicii de contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma tudoru tudoru Exista vreo metoda online de infiintare a unei firme, pentru persoanele care acum se afla in strainatate(Italia)? Cum as putea imputernici pe cineva fara sa ma ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica onrc ram24 ram24 Buna, Daca sunt administrator la 2 firme pot folosi acelasi token pe site-ul onrc? (vezi toată discuția)
Înființare srl in timpul stării de urgenta Danielizer Danielizer Bună ziua, Cum se poate înființa un srl în aceasta perioada, ținând cont de faptul ca anumiți notari nu mai lucrează și sunt documente ce trebuiesc ... (vezi toată discuția)