avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa comuna in bloc de apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa comuna in bloc de apartamente

Salutare,

Am cumparat un apartament intr-un bloc nou la ultimul etaj, deasupra fiind o terasa necirculabila. Constructorul blocului detine terasa in mod privat (fara acordul/vanzarea terasei de catre asociatiei de proprietari), recent doreste sa schimbe statutul terasei in terasa circulabila.
Intrebare:
1. cum se poate ca, constructorul sa aiba in proprietate privata terasa, daca acesta e spatiu comun al tuturor locatarilor?
2. ce drepturi are de a schimba statutul terasei din necirculabila in circulabila?
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2020
dan.p_2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: dan.p_2018 , utilizator 16:19, 23 Iunie 2020
Dar conform legii:

Art. 40. - Jurisprudență, Reviste (1)
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.

Inteleg ca nu se poate schimba statutul unui spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuita, decat cu acordul vecinilor si al asociatiei. Exista si o alta cale prin care poate obtine schimbarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! sunt g manea Întrebare: are dreptul legal un proprietar ... maneagheorghe10 maneagheorghe10 Buna seara! Sunt G manea Întrebare: are dreptul legal un proprietar al unui apartament sa acapareze terasa unui bloc și sa construiască un apartament ... (vezi toată discuția)
Terasa spatiu comun Art11 Art11 Terasa de la pethous ultimul etaj curge apa la vecini , trebuie proprietarul sa repare toata terasa sau Condomiul??? Multumesc (vezi toată discuția)
Intabulare terasa si boxa desi in proiect erau spatii tehnice Alex_ion Alex_ion Buna ziua, Ne confruntam cu o problema in cadrul unei asociatii de proprietari si am aprecia daca am avea o parere despre legalitatea celor intamplate in ... (vezi toată discuția)