avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilier personal al primarului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilier personal al primarului

Buna ziua!
Un functionar public poate sa devina consilier personal al primarului prin suspendarea calitatii de functionar public?
Sau trebuie sa renunte la calitatea de functionar public pentru a fi consilier personal al primarului?
Se poate suspenda functia publica pe perioada exercitarii "mandatului" de consilier personal?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:45, 15 Noiembrie 2021
Daca tot lucrati in primarie pentru ce ati renunta la statutul de functionar public in favoarea unuia de consilier pe perioada mandatului primarului? Mai ales ca se apropie alegerile. Daca nu mai iasa acelasi primar? Eu stiam ca salariul unui consilier contractual e mai mic decat al unui functionar public. Daca doriti sa desfasurati anumite activitati ale consilierului primarului vi le poate scrie in fisa postului, nu e necesar sa renuntati pentru moment la cariera de functionar public. Parerea mea!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
Justitiarul711, utilizator
As dori sa stiu consilieru primarului .poate sa evacueze niste oameni sarmani dintrun bloc facut de ceausescu si daca se poate prezenta la tribunal ca avocat sau nu numai
El personal nu poate evacua pe nimeni. Pentru evacuare este o procedura care poate fi contestata in instanta. De asemenea nu poate fii avocatul institutiei. In instanta de regula se duc juristii, nicidecum consilierul primarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarul public care intra in campanie electorala este obligat sa isi suspende raportul de serviciu? ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti daca functionarul public care intra in campanie electorala este obligat sa isi suspende raportul de serviciu. (vezi toată discuția)
Consilier local vs functionar public bpsrm bpsrm un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru ... (vezi toată discuția)
De la ce dată curge termenul de 15 zile de suspendare raport ... oanaportar oanaportar de la ce dată curge termenul de 15 zile de suspendare Raport de serviciu ? Un angajat a fost ales concilier local. Acesta și-a suspendat Raportul de ... (vezi toată discuția)