avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM si PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM si PSI

Cat timp se pastreaza fisele de SSM si PSI daca firma se inchide sau angajatul pleaca din firma
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:24, 24 Iunie 2020
Art. 81 din H.G. 1345/2006
(1) Rezultatul instruirii lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă se consemnează în mod obligatoriu în fișa de instruire individuală, conform modelului prezentat în anexa nr. 11, cu indicarea materialului predat, a duratei și datei instruirii.
(2) Completarea fișei de instruire individuală se va face cu pix cu pastă sau cu stilou, imediat după verificarea instruirii.
(3) După efectuarea instruirii, fișa de instruire individuală se semnează de către lucrătorul instruit și de către persoanele care au efectuat și au verificat instruirea.
(4) Fișa de instruire individuală va fi păstrată de către conducătorul locului de muncă și va fi însoțită de o copie a ultimei fișe de aptitudini completate de către medicul de medicina muncii.
(5) Fișa de instruire individuală se păstrează în întreprindere/unitate, de la angajare până la data încetării raporturilor de muncă.

Legat de PSI... nu stiu
Multumesc. Dar m-ar fi interesat sa stiu daca se prevede undeva in vreun document legislativ ce face angajatorul dupa incetarea raporturilor de munca ale angajatului. Pastreaza fisele in arhiva sau le poate distruge?
V-am spus, scris, mai sus cat este obligat de lege angajatorul sa pastreze aceste fise SSM.
Dupa... poate face ce doreste cu ele...
Dar vedeti ca mai sunt unele locuri, firme ( de genul celor ce lucreaza cu substante chimice, radiatii, agenti biologici...) unde evaluarile trebuiesc pastrate un anumit timp.
Discutati cu medicul dvs. de medicina muncii aceste aspecte, daca este cazul.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
Pastrarea in arhiva a fiselor individuale de instruire in domeniul ssm si/ sau in domeniul psi-su nu are elgatura cu ce substante se lucreaza la locurile de munca/ posturile de lucru/ meserii si nici cu evaluarile (?!) care se fac.
Legislatia este clara - se aplica HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare art. 81 al.(5), respectiv - La data incetarii raporturilor de munca, fisele individuale nu se mai pastreaza. Ce se face cu ele (se ard, se recicleaza, etc.) se stabileste prin decizia interna a angajatorului cu referire la deseuri de hartie.
La psi-su este ceva similar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la incetarea activitatii, a contractului de munca, ... Pedrosi Pedrosi Buna ziua, La incetarea activitatii, a contractului de munca, (din punct de vedere SSM-SU), se inchid fisele SSM-SU scriind in rubricile de periodic(imediat ... (vezi toată discuția)
Fise ssm +su buna ziua, am o situatie pentru care au pareri diferite: ... alecs96 alecs96 Fise SSM +SU Buna ziua, Am o situatie pentru care au pareri diferite: Am angajati temporari care au semnat fisele de SSM la inceputul activiatii. Se ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm si psi RuxandraLarisa RuxandraLarisa este obligatoriu ca efectuarea instructajului sa fie consemnata in fisele de ssm si psi?sau se poate face pe o coala sa zicem, gen model tipizat(care sa ... (vezi toată discuția)