avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sold cont 542
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sold cont 542

Buna ziua,

ma confrunt cu o situatie si am nevoie de suportul/expertiza dvs.
la o firma mica, prelauta recent am un sold debitor in 542 colosala, 190000 ron, suma adunata de-a-lungul anilor.As dori sa stiu in ce circumstante pot sa reduc / curat soldul acestui cont?, evident nu am acte doveditoare a banilor insusiti de catre asociati, ce pot sa fac sa fie corect dpdv contabil si fiscal, fara sa se lase cu amenda prea mare la control?
Cel mai recent răspuns: mon1981 , utilizator 22:05, 25 Iunie 2020
Buna ziua,
In mod normal inchiderea contului 542 se face prin justificarea avansurilor prin documente / cheltuieli sau prin restituirea sumelor.
La un eventual control aceste sume pot fi reconsiderate ca si dividende si calculate in consecinta impozite si penalitati.
Daca sunt sume nerepartizate in Rezultatul reportat se pot repartiza pe dividende , achitat impozitul aferent si apoi inchise aceste avansuri.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2020
Audit Vic Cont, Contabil
Multumesc pentru promptitudine, puteti eventual sa imi scrieti notele contabile aferente solutiei oferite de dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare sold casa lenuborsan lenuborsan Am un sold in casa de 38000.ce operatiuni pot efectua in asa masura incât sa-mi diminuez soldul pana la limita maxima de 5000!!!!!!dar asta efectuându-se in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarile contabile sold 461-dividende ionela11 ionela11 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema...am sold la ct 461 la 31.12...sunt avansuri ridicate de asociat si nedecontate. Poate sa ia dividende in ... (vezi toată discuția)
Pierdere contabila Cristina Vasile Cristina Vasile Imi puteti spune daca in anul 2007 am avut pierdere contabila( ct.117), cand pot sa o acopar daca in 2008 am avut profit? La sf. anului 2008 sau la inceputul ... (vezi toată discuția)