avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestatie executare pensie alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestatie executare pensie alimentare

Buna ziua, as vrea sa sa aflu si eu un raspuns cu privire la o problema.
Cunosc o persoana care este divortata si ca tata plateste pensie alimentara pentru 2 copii minori, insa mama nu s-a ocupat de intretinerea copiilor ci mama acesteia, adica bunica copiilor.
Tatal adica persoana in cauza, isi cauta dreptatea in fata instantei si a dorit sa isi ia copii in intretinere, deoarece mama a parasit tara, traieste in Belgia si isi vede copii doar prin intermediul internetului.
Acesta isi tine copii acasa si ii intretine el, insa mama solicita in continuare pensia alimentara desi ea este plecata din tara dar copii erau crescuti de bunica, ulterior de tata.
As dori si eu o explicatie cum ar putea face, ca tata, sa faca o actiune in instanta sa numai plateasca pensia alimentara deoarece el ii are la el acasa si pensia alimentara nu vad de ce ar mai fi platita mamei.
Care ar mai fi justificarea????
Acum mama, ( straniera de altfel ) s-a indreptat in instanta cu privire la solicitarea pensiei alimentare in ultimile 2 luni, insa copiii au stat la el ( tatal).
Cum ar trebui sa faca o actiune in instanta si daca imi puteti recomanda un avocat specializat in acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:41, 26 Iunie 2020
Buna ziua,
In primul rand sa connsulte un avocat.
Apoi cu acesta poate cere in instanta schimbarea domiciliului copiilor la dumnealui si pensie alimentara de la mama

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil marmarci marmarci Ce se poate face in cazul in care un copil care este nascut in Italia iar mama l-a dat spre crestere tatalui care este in Romania?Pur si simplu a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Divorțul dintre părinți și copilul major Alinaghita12 Alinaghita12 Bună ziua, am o problema care consta în divorțul părinților mei. Am 19 ani iar pana acum deși am stat în aceeași casa cu amandoi părinții, mama s-a ... (vezi toată discuția)
Situatie incomoda SanduMoldovan SanduMoldovan Buna ziua . O sa relatez pe scurt problema mea. Inca de la varsta de 3 ani parintii mei au divortat.Eu si fratiorul care avea atunci un anisor am ramas ... (vezi toată discuția)