Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se poate face in cazul in care vecinii renoveaza de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se poate face in cazul in care vecinii renoveaza de 6 luni zilnic si produc zgomote insuportabile?

Buna ziua

din iarna s-au mutat niste vecini fix deasupra mea, au inceput sa renoveze, s-au oprit din cauza situatiei cu coronavirusul dar acum au inceput din nou! De dimineata dau cu bormasina, dau gauri in podea(adica tavanul meu), dau cu ciocanul, muncitorii scapa lucruri pe jos, nu inteleg ce pot renova atat de mult incat sa creeze atat de mult zgomot pe o perioada atat de lunga... La inceput aveau un afis jos prin care isi cereau scuze pentru deranj, au zis ca au terminat prin februarie "cu zgomotele grele",ceea ce e fals, deoarece acum, in iunie, ei inca mai produc zgomote ZILNIC. Nu pot vorbi in apartment, nu ne putem auzi, daca vreau sa vorbesc la telefon trebuie sa ies afara. Cand vorbesc, nu ma aud pe mine insumi,atat de tare e zgomotul. Mi se pare prea de tot sa poti sa produci atat de mult disconfort cuiva chiar daca da, lucrarile au loc in proprietatea lor si au acest drept, plus ca nu incalca orele de liniste. Dar e prea de tot, e insuportabil, mai ales cand dau gauri ore in sir... Nu pot sta in propriul meu apartament. Am sunat-o pe administratoarea blocului(si da, am iesit pe balcon cu capul pe geam ca sa pot sa o aud), ea a spus ca nu poate face nimic atata timp cat ei nu incalca orele de liniste, ca e apartamentul lor etc. Si asta e apartamentul meu si nu cred ca i-ar placea oricui sa nu aiba liniste in propria casa toata ziua.. Ce e de facut in acest caz?

Multumesc anticipat...
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
utilizator1902, utilizator
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 05:12, 1 Iulie 2020
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila puteti apela la Legea nr. 61/ 1991 republicata.
Vedeti art.2 pct. 25-27.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
intrebati-i omeneste cat mai dureaza..


gi-jane2 a scris:

intrebati-i omeneste cat mai dureaza..


da, dar au zis si acum cateva luni ca "au terminat cu zgomotele", deci ma indoiesc ca ar ajuta la ceva
Când am citit intrebarea dvs am crezut că situația este fix in blocul meu ( 3 etaje , la casă cu curte ). Aceleași probleme le am intămpinat și eu aprox 1 an , incă mai lucrează o firmă și s-au rezolvat prin discuții mai dure și amenințare la inceput că mă voi adresa organelor in drept .Problemele s-au rezolvat de la sine , pe măsură ce ne-am cunoscut , au remediat toate distrugerile din apartamentul meu , fiind o casă mai veche și pe deasupra au rezolvat f multe probleme , pe care eu nu le-aș fi făcut , toate fără contribuția mea bănească , dar cu ingăduirea efectuării unor operațiuni de care aveau neapărat nevoie .
Au și ei dreptatea lor .
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
roxana2008, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutati, mergeti la ei cand e galagie si intrebati, ce reprezinta acel zgomot, e de fond ?
Imi pare rau pt ce traiti, mergeti si intrebat-i omeneste, apoi, daca lycrurile nu decirg cum v-ati dori, chemati politia, apoi dat-i si in judecata. Strangeti probe .