avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se poate face in cazul in care vecinii renoveaza de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se poate face in cazul in care vecinii renoveaza de 6 luni zilnic si produc zgomote insuportabile?

Buna ziua

din iarna s-au mutat niste vecini fix deasupra mea, au inceput sa renoveze, s-au oprit din cauza situatiei cu coronavirusul dar acum au inceput din nou! De dimineata dau cu bormasina, dau gauri in podea(adica tavanul meu), dau cu ciocanul, muncitorii scapa lucruri pe jos, nu inteleg ce pot renova atat de mult incat sa creeze atat de mult zgomot pe o perioada atat de lunga... La inceput aveau un afis jos prin care isi cereau scuze pentru deranj, au zis ca au terminat prin februarie "cu zgomotele grele",ceea ce e fals, deoarece acum, in iunie, ei inca mai produc zgomote ZILNIC. Nu pot vorbi in apartment, nu ne putem auzi, daca vreau sa vorbesc la telefon trebuie sa ies afara. Cand vorbesc, nu ma aud pe mine insumi,atat de tare e zgomotul. Mi se pare prea de tot sa poti sa produci atat de mult disconfort cuiva chiar daca da, lucrarile au loc in proprietatea lor si au acest drept, plus ca nu incalca orele de liniste. Dar e prea de tot, e insuportabil, mai ales cand dau gauri ore in sir... Nu pot sta in propriul meu apartament. Am sunat-o pe administratoarea blocului(si da, am iesit pe balcon cu capul pe geam ca sa pot sa o aud), ea a spus ca nu poate face nimic atata timp cat ei nu incalca orele de liniste, ca e apartamentul lor etc. Si asta e apartamentul meu si nu cred ca i-ar placea oricui sa nu aiba liniste in propria casa toata ziua.. Ce e de facut in acest caz?

Multumesc anticipat...
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
utilizator1902, utilizator
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 05:12, 1 Iulie 2020
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti 2 cai: amiabil si dacă nu cooperează ,pe calea legii făcând sesizare la Politia locala prin care sa cereți sa prezinte autorizația de construcție, in care se specifica si durata Șantierului. Daca e depașită nu au dreptul legal sa lucreze.
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna,
Va aflati exact in situatia in care am fost eu. In urma cu 2 ani vecinul (proaspat mutat in bloc) de deasupra mea imi spune ca doreste sa-si renoveze apartamentul.OK, am fost de acord, am crezut ca renovarea dureaza o luna maxim doua( ceea ce e de inteles) , insa renovarea adurat cu mici intreruperi aproape 1 an si jumatate. Fara menajamente am facut reclamatie la Politia Locala ( direct pe portalul primariei din Tg.Mures) si la Inspectoratul de stat in constructii. A trebuit sa-si obtina autorizatie de construire ( pt. care a primit amenda 5000 lei, mi-a aratat politistul local amenda data) si lucrarea a trebuit sa se deruleze cu o firma( sau PFA) cu contract altfel amenda este de 30000 lei. Dupa aceea cand avea de facut zgomote venea si ma intreba cand plec de acasa si atunci facea toate spargerile in bloc!!! si toate intre orele 8,00-15,00( nu seara , nu noaptea si nu duminica!!!!) Vecinul si acum e suparat pe mine insa nu-mi pasa fiindca nici lui nu i-a pasat de linistea familiei mele.
Cateodata rezolvati cu vorba buna si cu intelegere insa de cele mai multe ori trebuie apelat la autoritati fara menajamente. In general romanii sunt oameni buni , insa sunt si situatii cand se poarta ca magarii .........
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut si eu 2 actiuni apartamentul, ca sa le spun asa...una in 2000 si cealalta in 2004. In 2000 la prima actiune s-a lucrat mult...s-a daramat si refacut inclusiv masca de la baie...am pus gresie in tot apartamentul ( inainte au fost bucati de plastic lipite pe cimentul/betonul din constructie...ei, pentru gresie, la dusumea, se ciocanea cateva ore pe zi, pentru a curata foarte bine suprafata si de prenadezul care a existat de la bucatile de plastic si a asigura aderenta adezivului care urma a se folosi ) ..dar aceste lucrari zgomotoase se faceau in afara orelor de odihna…toata actiunea a durat din iunie pana in septembrie…vreo 3 luni jumatate, dar am anuntat asociatia…pe durata lucrarilor de cateva ori l-am invitat si pe presedinte sa vada cum decurg lucrarile….si nu au fost probleme, desi vedeti ca toata vara s-a lucrat de la 7 dimineata pana la 8 seara. La nivel de asociatie, daca exista bunavointa se pot rezolva probleme de acest gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste la bloc Noiela Noiela In ce conditii imi pot renova apartamentul avand in vedere ca se vor produce zgomote de diversa intensitate? Problema mea este urmatoarea: Am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Program de liniste la bloc Noiela Noiela In ce conditii imi pot renova apartamentul avand in vedere ca se vor produce zgomote de diversa intensitate? Problema mea este urmatoarea: Am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament SURUGIUD SURUGIUD Buna ziua, Un proprietar de apartament de bloc care renoveaza apartamentul fara sa ceara acordul vecinilor si face prea mult zgomot (darama pereti, sparge ... (vezi toată discuția)