avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna seara.Nu este prima dată când scriu,dar va rog sa ma luminați si de data aceasta.Fostul soț la divort a mințit ca are intentia de a reveni in Ro(lucreaza in It).Instanța a decis să plătească 1/3+1/3 din venitul sau pt fiecare copil.Din mai 2018 de cand a fost înaintata cererea de divort si pana in prezent a plătit în jur de 8-9 luni circa 1000-1100 euro.Am deschis un alt proces pt majorarea pensiei de intretinere in februarie anul acesta.Primul termen fiind pe 23 iulie,el deja anuntandu-ma ca nu se va prezenta.Are un salariu de 1400€ pe luna,stiu unde lucreaza,cu contract de munca si unde locuieste in It.Intrebarile mele sunt urmatoarele.1 Dacă se accepta mărirea pensiei de intretinere se va face din februarie 2020?2 Nu se tine cont de faptul că el a mințit si ar trebui sa plateasca pensia de întreținere din mai 2018 până în momentul de față în baza salariului luat in Italia?Ma scuzati ca am scris un roman si va multumesc din anticipat pt raspuns.O seara buna
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
Angelicastan, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:08, 27 Iunie 2020
Ati inteles gresit, el trebuie sa plateasca 1/3 pt ambii copii, adica i /6 pt fiecare, nu cate 1/3 pt fiecare.
1/3 din venit pt 2 copii e maximul permis de lege.
In instanta nu veti obtine vreo marire, dvs trebuie sa puneti in executare hotararea , ca pensia sa se raporteze la venitul real al lui. E mai greu sa faceti asta, ca executarea trebuie sa se faca in strainatate, fie pe cont propriu, fie prin ministerul de justitie, ceea ce e de durata
In hotararea pe care o aveti , scrie ca se raporteaza la venitul minim pe ec in romania sau la venitul lui in general ? Doar daca e scris ca se raporteaza la salariul din Romania, ar avea sens o actiune in instanta, altfel, nu.
Oricum, instanta stabileste, insa tot dvs va trebui sa va luptati sa si puneti in executare se se hotaraste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am mai scris si primit răspunsuri de la dvs de multe ... Angelicastan Angelicastan Buna ziua,am mai scris si primit răspunsuri de la dvs de multe ori.De aceea va cer ajutorul si de data aceasta.Procedura de divort începută în luna mai ... (vezi toată discuția)
Model cerere de recalculare a pensiei alimentare lore28 lore28 buna ziua, cum trebuie sa procedez pt o marire a pensiei alimentare? am divortat in 2011 si at a fost de acord sa mi plateasca 150 lei lunar,deoarece ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere MgcMarius MgcMarius Am un prieten divortat ce a fost chemat in judecata pentru marirea pensiei de intretinere ce in prezenta este de 500 de lei. Acesta lucreza sofer pe camion si ... (vezi toată discuția)