avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Se poate refuza testarea
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Se poate refuza testarea

Daca o firma vrea sa testeze angajatii pentru COVID-19 pot acestia refuza sau exista vreo lege care sa oblige la testare ?

Acestia nu au simptome.
In mod normal aceasta este o procedura medicala preventiva deci obligativitatea nu ar trebui sa existe. Este necesar acordul persoanei. In statustul starii de alerta de asemenea nu se precizeaza vreo obligativitate.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:01, 10 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu fac politica covid-ului. Ma refer la aplicarea si respectarea unui act normativ.
Si respectarea actelor normative se dovedeste ineficace (si pe alocuri inepta) in combaterea raspandirii virusului. Se vede cu ochiul liber... Sunt eficiente masurile logice, de bun simt, de reala preventie, nu aplicarea mecanica a unor prevederi legale.
Si ce vedeti dvs. a se aplica imperativ la modul.de ajutor efectiv?
Testarea rezonabila la nivel de angajator si, in caz de suspiciune, izolarea voluntara / obligatorie. Ar fi o atitudine constructiva. Virusul nu stie de indelungile dezbateri legislative ci de conditiile biologice efective. Presupun ca unii ati facut destule boli ale copilariei, chiar daca pe vremea aceea era PCR la putere. De ce foarte multi intreaba daca se poate refuza testarea ? Aveti ceva de ascuns pe tema colectiva a pandemiei ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Masurile de combatere a noului coronavirus nu pot aparea decat de la persoane cu previziune care chiar daca ar sfida logica sa fie folosite.
Este greu asa ceva.

Presupune un risc si nu urmarea unei turme asa cum face România din lipsa.de idei și de teama.
Profesionalismul și geniul inovator este ceva care nu este credibil.
Când exista o sumedenie de idioți care se afla la carma politica cum.poate crede vreunul dintre aceia ca poate un exista o solutie de geniu?

In urma cu mulți ani credeam ca toți oamenii sunt foarte deștepți.
Consideram ca orice om este egal.cu.mine și eu egal cu el.Nimeni nu era peste mine și nimeni nu era sub mine.
Ceva ideal.
Ulterior, am aflat ca exista mari diferențe de conținut intre oameni.

La cum merg lucrurile in prezent ne indreptam spre dezastru.
Dar, omenirea va supraviețui.

Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt angajata unei firme multinaționale. am fost ... Roxa2410 Roxa2410 Bună ziua! Sunt angajata unei firme multinaționale. Am fost chemată pentru testare Covid. Pot refuza testarea în vreun fel? Sau pot sa fac o plângere ... (vezi toată discuția)
Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)