avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Masina stricata de mecanic in service
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Masina stricata de mecanic in service

Buna ziua,
Acum 2 saptamani am lasa masina in serivce pentru a i se schimba uleiul de la cutia de viteze (e vorba de o masina automata). Cand am fost sa ridic masina am observat ca ceva nu era in regula si m-am reintors la service, mecanicul constatand ca a stricat o piesa a cutiei. Au mai tinut masina la ei pe motiv ca vor comanda o alta piesa si o vor schimba. Astazi am fost sa ridic masina si mi se spune ca, cutia e sparta. Si ca ei nu pot plati o cutie noua si sa-i dam judecata, astea au fost vorbele lor....Ce pot face in situatia aceasta! Multumesc! Masina este tot la ei
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:00, 29 Iunie 2020
o expertiza a masinii
Puteți încerca inițial cu o somație prin avocat și doar dacă nu produce efecte să formulați fie o acțiune în răspundere civilă contractuală solicitând repararea prejudiciului cauzat de îndeplinirea necorespunzătoare a serviciilor contractate fie executarea obligațiilor contractuale!
Pe plan probațional, se va solicita insclusiv o expertiza tehnică!
Initial este necesar sa realizati expertiza tehnica care sa concluzioneze defectele existenete,eventual perioada in care au fost produse acestea
Nortificati oficial operatorul economic cu obligatia remedierii defectiunii/prejudiciului generat de operatiile /manevrele aplicate in service-sub sanctiunea obligarii la plata a chetuielilor aferente solutionarii in instanta,unde puteti solicita si daune pentru perioada cat nu ati putut beneficia de bunul mobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract vânzare-cumpărare auto Luiza Cio Luiza Cio Bună seara! Am o problema. Am achiziționat un bmw seria 3 2007 la un preț acceptabil pentru o mașină care trebuia să fie fără probleme! După ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, stau intr un bloc cu 4 etaje vecinul de deasupra a făcut modificări ... Claudia1477 Claudia1477 Buna ziua,stau intr un bloc cu 4 etaje Vecinul de sus,eu fiind la parter. A făcut modificări neautorizate in baie iar in urma acestora ma inunda des,am ... (vezi toată discuția)
Imprumut ionut_printi ionut_printi Buna ziua. as dorii sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri. Am sa va povestec. Acum o luna am gasit o masina pe internet marca ROVER 75. Dupa mai multe ... (vezi toată discuția)