avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Furnizor de apa curenta poate sista apa unui ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Furnizor de apa curenta poate sista apa unui beneficiar rau-platnic?

Am inteles ca ar fi o lege prin care furnizorul a carui facturi nu i se platesc, poate sista alimentarea cu apa oricarui beneficiar, doar daca ii aduce un alt furnizor de apa in loc.
Mi se pare o adevarata aberatie! adica ar trebui sa stam sa ne judecam cu toti beneficiarii rau-platnici mult si bine pentru recuperarea soldului, iar pe benefciari i-ar durea undeva de creanta exitenta , atata timp cat au un alt furnizor.
Vreau sa ma ajutati, va rog, cu nr aceastei legi, ordonante, daca ea exista, sa ma dumiresc si eu?
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:10, 29 Iunie 2020
Am inteles ca ar fi o lege prin care furnizorul a carui facturi nu i se platesc, poate sista alimentarea cu apa

Temeiul legal al sistarii furnizarii utiliatilor il constituie chiar contractul de furnizare utilitati,in care partile prin semnatura isi asuma responsabilitatea ca in cazul in care beneficiarul nu isi achita obligatiile contractuale,furnizorul are dreptul legal sa sisteze provizoriu furnizarea acestora pana la achitarea integrala a debitului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire apa pe scara unui bloc ilcapo ilcapo Buna ziua, intrebarea e urmatoarea: daca asociatia opreste apa pe scara unde locuiesc, datorita unui/unor rau-platnici, eu, ca bun platnic, cu chitante in ... (vezi toată discuția)
Rau platnici cote intretinere bloc Ioan-Dorin Ioan-Dorin In asociatia noastra de proprietari avem 5 rau platnici a cotelor lunare de intretinere, astfel incat au acumulat, pana la aceasta data, cca 16000 lei.Cu toate ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere Sonanca Sonanca Buna ziua. Va rog sa spuneti daca e legal ca intr-un bloc sa se inchida apa pentru toti locatarii pe motiv ca sunt 3 locatari cu restante la intretinere. ... (vezi toată discuția)