avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... oprire apa pe scara unui bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

oprire apa pe scara unui bloc

Buna ziua, intrebarea e urmatoarea: daca asociatia opreste apa pe scara unde locuiesc, datorita unui/unor rau-platnici, eu, ca bun platnic, cu chitante in regula pot da in judecata asociatia/furnizorul de servicii pentru faptul ca am platit un serviciu de care NU beneficiez!multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 07:59, 13 Septembrie 2014
Nu asociatia opreste apa ci furnizorul datorita debitelor acumulate de asociatie ca urmare a restantelor la intretinere.
Interesati-va la presedintele de asociatie care este motivul sistarii utilitatilor
Utilitatile pot fi sistate provizoriu atat de catre furnizorul de utilitati in temeiul clauzelor contractuale si pentru stoparea majorarii debitului acumulat dar si de catre asociatia de proprietari
Nu puteti actiona in instanta furnizorul de utilitati deoarece dv nu detineti raport contractual individual,acesta fiind incheiat cu persoana juridica asociatia de proprietari
Daca apa este oprita de asociatie, nu de furnizor, da, puteti actiona in judecata asociatia, doar daca nu exista vreo hotarare a AG in acest sens sau chiar o prevedere statutara.

Altfel spus, daca este apa oprita din vointa presedinteleui sau, si mai rau, a administratorului, atunci puteti cere socoteala acestora, mergand pana la a-i da in judecata.

In cadrul asociatiei oprirea utilitatilor se poate face numai punctual, la restantieri, daca tehnic este posibil. Chiar si in acest caz actiunea este la limita legii.
Asa ar trebui sa se procedeze - oprirea utilitatilor sa se faca doar la apartamentele a caror proprietari au mari debite si care, chiar in conditiile actionarii acestora in instanta, recuperarea debitelor se face foarte anevoios, insa de multe ori, tehnic vorbind, acest lucru - sistarea furnizarii utilitatilor nu se poate face deoarece furnizarea se face pe verticala.
O firma din orasul Iasi a gasit o metoda ingenioasa de a ocoli un apartament situat la etajul 3 al carui proprietar desi actionat in instanta , nu vroia sa-si achite debitele, mai mult dintrun orgoliu personal, nu ca nu ar fi avut bani: s-a taiat conducta de apa rece la etajul 2 (dupa teul de alimentare al apartamentului), s-a facut legatura cu o „piesa zero” dintre teava verticala si o conducta noua cu diametrul de 20 mm ce a fost trecuta prin vechea teava, iar la etajul 4 s-a alimentat apartamentul din noua teava, apartamentul de la etajul 3 a fost astfel „izolat”, adica fara posibilitatea de a fi alimentat cu AR.
Sigur, sunt ceva costuri pe care le-a suportat in faza initiala as. prop., dar s-a rezolvat ce si-au propus oamenii...
..................
Pe de alta parte, deocamdata traim la bloc, la blocurile in care utilitatile se distribuie vertical...
Ar trebui sa va interesati acum: la blocurile nou construite „a intzarcat Balaia”, distributia se face pe orizontala astfel incat utilitatile pot fi intrerupte, dinafara apartamentului, doar celui care nu plateste sau care are o avarie...
Daca vreti sa dati pe cineva in judecata: pai da, s-a dat drumul la drepturi, avem dreptul sa dam in judecata pe cine vrem, dar dvs. mai intai ar trebui sa stiti cum sta treaba cu regulile si reglementarile in as. proprietari din care faceti parte, sa participati la luarea deciziilor in AG si o sa fiti un proprietar informat, cu drepturi si obligatii. Nu o sa mai dati in judecata furnizorul pentru ca dvs. personal nu aveti incheiata nicio intelegere de furnizare sau plata a apei!

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare sistare apa nicoss59 nicoss59 Locuiesc într-un bloc cu 4 etaje. Unii dintre vecini nu au plătit factura la apă. Suntem ameninţaţi de S. C. de distribuţie a apei din oraş cu oprirea ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)