avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cesiunea de creanță
Discuție deschisă în Executare silită

Cesiunea de creanță

Bună ziua!
Am contractat un credit la un IFN...
In urma acumulării de restanțe, creanță a fost cesionată unei firme de recuperare creanțe , care, la rândul său , a cesionat creanța unui al doilea cesionar-recuperator de creanțe.
Precizez că am fost informat de aceste manevre doar prin simple SMS-uri , strecurate printre zeci de alte mesaje de intimidare, hartuire , amenințare cu poprirea, executarea silită, vizite la domiciliu , toate rămânând în stadiul de amenințări și intimidări.
Precizez că nu am primit nici o notificare reală și legal redactată a vreunei cesiuni de creanță , nici din partea cedentului , nici din partea primului cesionar , nici din partea celui de-al doilea cesionar.
De asemenea, nu am primit nici notificare de declarare a scadenței anticipate, deși legal este că aceasta sa fie mai întâi declarată și abia ulterior sa fie trimisă notificare de cesiune creanțe.
ÎNTREBARE : 1) Știu că , in calitate de debitor cedat ( repet, nu am primit o astfel de notificare), am dreptul de a solicita cesionarului dovada scrisă a cesiunii de creanță. Oare, ar trebui sa fac aceasta solicitare , in ideea că o voi primi și astfel se va încălca regula de a declara creditul exigibil prin netrimiterea mai întâi a notificării de scadență anticipată ?
Sau sa aștept , în ideea că, oricum, aceste amenințări nu vor fi finalizate și că orice demers al entităților amintite că fi sortit eșecului , prin nerespectarea dispozițiilor legale și a procedurilor ?
Va mulțumesc!
Adrian O.

Alte discuții în legătură

Bună ziua , ce se poate întâmpla în următoarea situație ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Bună ziua , Ce se poate întâmpla în următoarea situație ? Am contractat un credit la Ferratum IFN S.A. După un timp , nu am mai putut achita ratele ; ... (vezi toată discuția)
Buna seara am fost executat silit de bt, mi se retine din salariu, ... aetnip aetnip Buna seara am fost executat silit de BT, mi se retine din salariu, dar de un an ma tot suna cei de la EOS si -mi spun ca mi-a fost cesionata creanta si imi ... (vezi toată discuția)
Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)