avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara am fost executat silit de BT, mi se retine ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara am fost executat silit de BT, mi se retine din salariu, ...

Buna seara
am fost executat silit de BT, mi se retine din salariu, dar de un an ma tot suna cei de la EOS si -mi spun ca mi-a fost cesionata creanta si imi cer bani mai multi decat mi se retine pe statul de plata. Nu e suficient ca ma streseaza luna de luna dar acum(in decembrie) trimite si executorul adresa la locul de munca in care cere sa mi se retina mai mult .
Ce pot face ?
Nu mai am nervi sa suport hartuirea lor.
Mi se retine pana la 1/2 avand in vedere ca platesc si pensie alimentara si alte popriri.
Poate face executorul ceva sau este legal sa ceara din moment ce a fost cesionat la EOS

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: aetnip , utilizator 14:44, 12 Mai 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti fi executat si nici obligat sa platiti de doua ori pentru aceeasi datorie. Daca v-a fost comunicata o cesiune de creanta, datorati creanta noului creditor- cesionarul. Vechiul creditor nu va mai poate urmari pentru plata.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
Madalina Pascu, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OP de la locul de munca se face in acelasi cont, adica in contul executorului, dar pe mine ma suna si EOS-ul si executorul.
Mai mult de atat executorul a cerut serviciului salarizare sa-i comunice salariul meu. Are acest drept ?
Multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executorul are dreptul sa ceară cuantumul salariului net. Vrea să verifice dacă se respectă de către angajator suma poprită care trebuie să fie de maxim 1/2 din venitul net.

EOS este un recuperator de creanțe care a "cumpărat" datoria dumneavoastră de la bancă, și astfel a devenit creditor. Executorul este abilitat să proceseze executarea prin toate mijloacele legale.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata se face doar intr-un singur loc, in contul executorului, dar creanta a fost cesionata de banca in 2017 catre EOS KSI dar de sunat ma suna si executorul si cei de la EOS.
Citind notificarea de cesiune am vazut ca mi-au adaugat si comisioane in jur de 7000 lei.
Am inteles, trebuie sa platesc, dar de ce ma suna din 2 locuri ( si executorul si cei de la EOS) pentru aceeasi suma si ma si ameninta ?
Un temei legal exista, sa pot face ceva ?
Multumesc !

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce ati facut din ianuarie pana acum in aceasta privința?

Alte discuții în legătură

Executare silita eos ksi karlasofia karlasofia Buna ziua, In cazul unui credit de nevoi personale luat de la unicredit, declarat scadent anticipat, in 24.06.2016 s-a incheiat intre unicredit si eos ksi ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract credit bancar allyna9876 allyna9876 Buna ziua, Un contract de credit bancar care a fost cesionat catre SC EOS KSI ROMANIA SRL în calitate de mandatar al EOS FINANCE GMBH, poate fi executat ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)