avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cetatenie Romana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cetatenie Romana

Buna ziua.
Scurta intrebare, am un coleg de munca care este de origine din Nepal, venit in Romania printr-o agentie de resurse umane cu contract pe o perioada determinata de 2 ani la compania la care lucram amandoi, viza work and travel etc, are aproape 8 luni de zile de cand a ajuns aici. Iar de curand a decis ca ar fii interesat sa investeasca o suma de bani intr-o mica afacere in Bucuresti.
Intrebarea este in felul urmator, cum ar putea sa deschida el o afacere aici avand in vedere ca este din Nepal si este venit prin agentie? Care ar fii pasii pentru a se stabilii in Romania si de a isi deschide aici o mica afacere?
Cum poate obtine viza de sedere? Deoarece am inteles ca el poate sta in Romania doar daca are contract de munca, astfel nu isi poate da demisia de la locul de munca pentru ca practic ar sta ilegal in țara? Care sunt pasii necesari pentru a rezolva aceasta problema.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 30 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infiintare societate comerciala cu asociat strain
[ link extern ]

[ link extern ] /

Pentru obținerea vizei de lungă ședere pentru activități comerciale trebuie depuse următoarele documente:
[ link extern ]


Pentru obținerea vizei de lungă ședere pentru angajare trebuie depuse următoarele documente:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetățean non-eu fără viza de munca Adi Ionescu Adi Ionescu Care sunt pașii de angajare a unui cetățean non-EU care se afla deja in Romania dar nu are viza deoarece Romania nu cere viza pentru țara lui de origine ... (vezi toată discuția)
Cetatean american sa obtina permis de sedere si sa deschida propria afacere florentina_ardelean florentina_ardelean Buna. Am un prieten american care vrea sa obtina permis de sedere in Romania mai lung de 90 de zile si de asemenea sa isi deschida propria afacere de ... (vezi toată discuția)
Nu stiu pentru ce fel de viza sa aplic... ElenaHellen ElenaHellen Buna ziua...as vrea sa imi prezint si eu situatia,cu speranta ca voi primi ceva sfaturi utile.. In luna Ianuarie m-am inscris la o agentie Work and Travel,in ... (vezi toată discuția)