avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1266 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Corelatie intre stat de plata si pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Corelatie intre stat de plata si pontaj

Buna ziua. Intr-o societate angajatul are contract de munca cu timp partial, cu 32 de ore pe saptamana, deci orele lucrate pe luna pot diefri in functie de numarul zilelor lucratoare pe luna. Salariul este lunar, nu orar. Problema este faptul ca, programul de salarizare (Saga) nu lasa sa fie inregistrate manual normele de lucru si pune automat ca angajatul lucreaza 7 ore/zi, in cazul in care inregistram ca angajatul are o norma lunara de 128 de ore pe luna (pentru luna mai). Deci, in statul de plata apare ca angajatul a lucrat 140 de ore/luna, dar in pontaj si in realitate angajatul a lucrat 128 de ore. As dori sa stiu daca exista o solutie pentru aceasta neconcordanta, sau care ar fi consecintele la un control daca statul de plata si pontajul difera?

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare negut_dorina negut_dorina buna ziua ,Am intrat in posesia unui fluturas din luna ianuarie al unui salariat de la o firma constructii montaj.va redactez cum scrie pe fluturas indice ... (vezi toată discuția)
La bugetari nu se platesc zilele nelucratoare,lucrate evasinai evasinai Daca intr-o luna sunt 160 ore (20 zile) lucratoare, si o persoana lucreaza 160 ore din care 24 ore lucrate sambata sau duminica si 8 ore lucrate intr-o ... (vezi toată discuția)
Pontarea orelor suplimentare lilly11a lilly11a Buna, am o nelamurire. Numai ce am avut un control de la itm si mi s-a spus sa depun pontajele cu orele efectiv lucrate de oameni, asta incluzand si cele ... (vezi toată discuția)