avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pe caz de boala

Sunt pensionat pe caz de boala gr. 2 ( lucru ce nu-mi permite sa lucrez). Cum as putea lucra fara să-mi afecteze pensia si fara sa renunt la ea? Prin proiect... Etc
Am nevoie de ajutorul vostru
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:37, 2 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să faceți cerere de încadrare în gradul trei de invaliditate, și atunci veți putea lucra legal 4 ore pe zi.
Alta varianta nu este?
Nu. La gradul doi se consideră ca v-ați pierdut în totalitate capacitatea de muncă. Păi logic, dacă nu puteți munci de bolnav ce sunteți, cum să munciți`?! La gradul doi nu aveți capacitate de muncă, dacă sunteți cu adevărat bolnav și nu ați obținut gradul de invaliditate prin fraudă.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2020
Dapix, utilizator


Handicapul meu e real ca si gradul de incadrare. Mi-am pierdut capacitatile fizice dar le am pe cele mentale. Din cauza dizabilitatii mi-am schimbat domeniul de activitate acum 3 ani cand deja nu mai puteam folosi fizicul. Asadar, in caz ca nu stiti, sunt si persoane imobilizate la pat care lucreaza 8 ore pe si folosind altceva decat partea fizica.
Cred că faceți confuzie între dizabilitate și invaliditate. Spuneți clar, sunteți încadrat în grad de invaliditate sau în grad de HANDICAP gradul accentuat`?

Alte discuții în legătură

Pensie de boala nicolauconstanta nicolauconstanta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am pensie de boala gr 2,pot lucra 4 ore pe zi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate grad 2 (accentuat) si infiintarea unui srl. este posibil cu respectarea cadrului legal? ContSters358129 ContSters358129 Buna ziua, Sunt beneficiarul unei pensii de invaliditate (boala) grad 2 accentuat ( pentru care primesc Pensia de invaliditate), cu revizuire la 2 ani si apoi ... (vezi toată discuția)